Την Τρίτη (9/5), ο Ολυμπιακός δίνει έναν «τελικό» στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» με τη Φενέρμπαχτσε με στόχο να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στο Final 4 της Euroleague και ο προπονητής του Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να δει τους παίκτες του να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία που παρουσιάζεται.

Μετά την ήττα του Ολυμπιακού με 73-69 στην Πόλη, ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός στάθηκε στα τρίποντα που δέχθηκε η ομάδα του στην τελευταία περίοδο του ματς, αλλά και στο Game 5 που ακολουθεί.

«Ο Ντάισον Πιερ έβαλε τρία τρίποντα σε κρίσιμο σημείο του αγώνα. Έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί για να αποφύγουμε τα σουτ του, γιατί αναφέραμε ότι αυτός θα έπαιρνε τις αποφάσεις, αυτός θα ήταν ο κομβικός παίκτης. Απέκτησαν αυτοπεποίθηση από τα σουτ. Έπρεπε να τα αποφύγουμε. Το είχαμε συζητήσει. Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε, σκληρό. Έχουμε το παιχνίδι στην έδρα μας. Είναι η ευκαιρία μας τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο αν θα υπάρχει έξτρα πίεση από τον κόσμο του Ολυμπιακού που περιμένει τη νίκη, είπε: «Εξαρτάται. Εμείς έχουμε θερμό κοινό. Οι φίλαθλοί μας σε όλα τα ματς που δώσαμε φέτος στην Euroleague ήταν εκεί και ήταν πολύ υποστηρικτικοί ακόμη και στις άσχημες στιγμές μας. Περιμένω πως θα μας ενθαρρύνουν και θα μας “σπρώξουν” να παίξουμε καλύτερα. Δεν πιστεύω πως θα έχουμε πίεση από εκείνους. Είμαστε ευλογημένοι. Θα παίξουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την πρόκριση στο Final 4. Για εμάς και για όλους στον οργανισμό είναι πολύ σημαντικό να δουν την ομάδα να πηγαίνει για δεύτερη σερί φορά στο Final 4. Θα είναι κάτι σπουδαίο για την ομάδα μας. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση. Δεν θα είναι εύκολο, ποτέ δεν είναι. Όμως, θα πρέπει να το χειριστούμε και σε τελική ανάλυση να το απολαύσουμε».

ΜακΚίσικ: «Πρέπει να παίξουμε πιο σκληρά»

Από τη μεριά του ο Σακίλ ΜακΚίσικ που ήταν εκ των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού, είπε μιλώντας στην κάμερα της NOVA μετά το ματς: «Δυστυχώς είχαμε ένα σβηστό παιχνίδι στην επίθεση. Είναι περίεργο, δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω. Έχουμε ένα Game 5 μπροστά μας, θα δούμε τι θα γίνει την Τρίτη. Θα δούμε στο βίντεο τι κάναμε λάθος. Η Φενέρμπαχτσε παίζει σκληρά κι ο μόνος τρόπος να την αντιμετωπίσουμε είναι να παίξουμε ακόμη πιο σκληρά. Θέλουμε από τον κόσμο μας να δημιουργήσει εχθρικό περιβάλλον για τη Φενέρμπαχτσε. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στο ΣΕΦ. Πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί στις αντιδράσεις μας. Να είμαστε πιο σίγουροι».

Ιτούδης: «Δεν θα είναι εύκολο»

Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Δημήτρης Ιτούδης, τώρα, αναφέρθηκε κι εκείνος στο επόμενο ματς μεταξύ των δύο ομάδων.

«Συγχαίρω την ομάδα μου. Και αυτούς που έπαιξαν κι εκείνους που δεν έπαιξαν λόγω τραυματισμών. Καταφέραμε να κρατήσουμε τον Ολυμπιακό κάτω από το 20 πόντους σε κάθε περίοδο. Το να καταφέρνεις να κρατήσεις μία τόσο ταλαντούχα ομάδα, που δουλεύει με τόσο καλό σύστημα στις 11 ασίστ, κάτι δείχνει. Φυσικά είχαμε κι εμείς τα προβλήματά μας. Ήταν κλειστό παιχνίδι, αλλά μείναμε ψύχραιμοι. Πρέπει να βρούμε την άκρη με τα επιθετικά ριμπάουντ και τα λάθη», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε οποιονδήποτε. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό. Είναι το τελευταίο παιχνίδι. Δεν θα είναι εύκολο.

Η πίστη είναι πολύ σημαντική σε αυτό. Δεν θα γίνει μέσα σε μία μέρα. Γίνονται πολλά πράγματα πίσω από τις κλειστές πόρτες. Και στο τέλος της ημέρας παίρνουμε την ανταμοιβή μας για όσα γίνονται όταν σβήνουν τα φώτα. Οι παίκτες μου δουλεύουν πολύ σκληρά. Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Από τη διοίκηση μέχρι τους οπαδούς όλοι εμπιστεύονται τη δουλειά που κάνει η ομάδα, κι αυτό κάνει το έργο μας ευκολότερο. Από το πρώτο ματς πίστευα ότι θα ήταν μια μεγάλη σειρά. Απολαμβάνουμε τη στιγμή τώρα».