Η σεζόν πλησιάζει σιγά-σιγά στο τέλος της αλλά το κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι ήρεμο αφού υπάρχουν διάφορα προβλήματα, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι κανείς δεν ξέρει πού θα γίνει ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας ή το γεγονός ότι υπάρχουν συνεχείς επιθέσεις προς την ΕΠΟ και τον πρόεδρό της, Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα αυτά μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο επικεφαλής της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας δεν γινόταν, φυσικά, να μην ερωτηθεί για όσα γίνονται γύρω από την έδρα του τελικού του κυπέλλου, με τον ίδιο να λέει πως έχει ήδη αποσταλεί αίτημα στη διοίκηση του ΟΑΚΑ αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο φιναλίστ, σε διαφορετική περίπτωση η λύση μπορεί να είναι το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Από εκεί και πέρα, αναφορά έγινε και στο σκηνικό με τη… φούστα που του πέταξε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, με τον Μπαλτάκο να λέει πως «δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κατρακυλήσει στην τοξικότητα χρόνια τώρα». Όσο για τον τρόπο αντίδρασής του, είπε πως «δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Δεν εκπροσωπώ τον εαυτό μου. Ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να μην αντιδράσω ψύχραιμα. Είπα μετά ότι εγώ θα ακολουθήσω τον δικό μου ρυθμό, που θα είναι ρυθμός ψυχραιμίας. Και αυτό θα αναγκαστούν να κάνουν και οι άλλοι. Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά».

Όσο για τις επιθέσεις που δέχεται συχνά από συγκεκριμένους και του ζητάνε να παραιτηθεί, ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε: «Γιατί να παραιτηθώ εγώ και όχι εκείνοι που μου επιτίθενται; Δεν βλέπω κάποιον λόγο. Δεν με απασχολούν καθόλου όσα λένε, από το ένα αυτί μπαίνουν από το άλλο βγαίνουν».