Με γκολ του Περέα στο 88′ ο ΟΦΗ νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League 1 και τον προσπέρασε στη βαθμολογία, κάνοντας έτσι σημαντικότατο βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής αφού ξέφυγε κι άλλο από τις επικίνδυνες θέσεις.

Οι Κρητικοί είχαν ανεβασμένη ψυχολογία μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και γενικά λόγω των τεσσάρων συνεχόμενων αγώνων με θετικά αποτελέσματα, αλλά οι Αρκάδες ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με τον Σανταφέ στο 13′ και είχαν νέα προσπάθεια στο 24′ με τον Μπαράλες. Από εκεί και πέρα, όμως, οι γηπεδούχοι βελτίωσαν κάπως την απόδοσή τους και πήραν μέτρα, χωρίς όμως να έχουν κάποια μεγάλη φάση.

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, βγήκε χωρίς γκολ, με τους γηπεδούχους να παίρνουν την κατοχή της μπάλας στο δεύτερο και να προσπαθούν να κάνουν παιχνίδι, να δημιουργήσουν κάτι καλό επιθετικά. Και τελικά αυτό που δημιούργησαν ήταν μια φάση στο 69′ με την κεφαλιά του Μοσκέρα που έφυγε άουτ.

Όσο για τον Αστέρα; Πρόσεχε περισσότερο την άμυνά του και έψαχνε κάποια αντεπίθεση για να πλησιάσει στο γκολ, χωρίς όμως να τη βρίσκει ποτέ. Και από τη στιγμή που και ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να κάνει κάτι καλό επιθετικά, πέραν ενός πλασέ του Λάρσον στο 79′ που έφυγε άουτ, όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε 0-0. Μέχρι που ήρθε το 88ο λεπτό…

Ο Λάρσον εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Περέα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ και τον διαιτητή να μετράει κανονικά το γκολ, με τους Κρητικούς να πανηγυρίζουν μια νίκη που τους επιτρέπει να ηρεμήσουν, πλέον, σε ό,τι αφορά τη μάχη της παραμονής.

ΟΦΗ: Μανδάς, Θοράρινσον, Βούρος, Πασαλίδης, Λάρσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ (85′ Μπάκιτς), Γιαννούλης (76′ Περέα), Μπαλογιάννης (67′ Μοσκέρα), Ντίκο, Τοράλ.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Πίτσου Αντζουλάς, Καστάνιο, Καρμόνα, Μουνάφο (46′ Γκαρντάφσκι), Σανταφέ (90′ Μπενίτο), Μπερτόγλιο (61′ Μπαρτόλο), Άλβαρες, Κρέσπι (72′ Σίτο), Μπαράλες.