Νέο ξεκίνημα για τον Νικ Καλάθη, ο οποίος είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα με την οποία συμφώνησε για τη λύση του συμβολαίου του, είχε πρωταγωνιστήσει σε μεταγραφικά σενάρια για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά τελικά θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

Παναθηναϊκός, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Μέμφις Γκριζλις, Μπαρτσελόνα και τώρα Φενέρ για τον Καλάθη, ο οποίος συμφώνησε με τους Ισπανούς για τη λύση του συμβολαίου του και γίνεται, πλέον, κάτοικος Κωνσταντινούπολης.

Μπορεί τις προηγούμενες εβδομάδες να υπήρχαν δημοσιεύματα για πιθανή επιστροφή στους πράσινους ή για ενδεχόμενη πρόταση των ερυθρόλευκων, αλλά τελικά όλα αυτά αποδείχθηκαν… θεωρίες, αφού στην πράξη δεν έγινε τίποτα. Έτσι, ο Καλάθης απάντησε θετικά στην πρόταση της Φενέρμπαχτσε για διετές συμβόλαιο.

Ο διεθνής Έλληνας γκαρντ έχει αγωνιστεί, μέχρι στιγμής, σε 237 αγώνες της Euroleague, έχοντας κατά μέσο όρο 9,4 πόντους, 6,1 ασίστ, 3,6 ριμπάουντ, 1,3 κλεψίματα και 2,3 λάθη.