Τρεις σημαντικούς εξ’ αναβολής αγώνες για τη μάχη της εξάδας και της παραμονής έχει το σημερινό πρόγραμμα της Super League. Για την 14η αγωνιστική ο Απόλλωνας υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, για την 17η ο Παναιτωλικός την Λαμία και για την 22η ο Ατρόμητος τον ΟΦΗ.

Στη Ριζούπολη δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες

Αρχίζουμε με τον αγώνα για την 14η αγωνιστική, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να υποδέχεται στις 18:30 στη Ριζούπολη τον Παναθηναϊκό. Ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Για τους γηπεδούχους γιατί είναι στην τελευταία θέση με μόλις 10 βαθμούς και κάθε απώλεια κάνει την ζωή τους ακόμα πιο δύσκολη, αλλά και για τους φιλοξενούμενους που με 33 βαθμούς και την 5η θέση, δεν έχουν περιθώρια χάσιμο βαθμών για την μάχη που δίνουν για την εξάδα.

Στα αγωνιστικά των γηπεδούχων, ο Τζιανλούκα Φέστα δεν θα έχει στην διάθεσή του τους τιμωρημένους Φατιόν και Ντεντάκη, αλλά και τον τραυματία Άλβες. Στον αντίποδα επιστρέφει ο Γιακιμόφσκι που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που είχε.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Ιταλός ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που συμπεριέλαβε στην αποστολή. Πρόκειται για τους Κότσαρη, Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδη, Ραΐλι, Λισγάρα, Ντομίνγκες, Γιακιμόφσκι, Βιτλή, Ρόγκνε, Κάστρο, Παπαγεωργίου, Τσίμπσαχ, Σλίβκα, Μαρτίνεζ, Γιαννιώτα, Παμλίδη, Τσιλούλη, Βαν Λα Πάρα, Σίνιεβιτς, Ντάουντα, Ιωαννίδη.

Η προετοιμασία των «πρασίνων» ολοκληρώθηκε με πρωινή προπόνηση την Τρίτη και στην αποστολή βρίσκεται κανονικά ο Αϊτόρ που ξεπέρασε την κάκωση στην γάμπα.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Γιοβάνοβιτς ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται οι Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Αγιούμπ, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Σιδεράς, Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς, Βιτάλ. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή μίας αγωνιστικής -λόγω τεσσάρων κίτρινων καρτών- ο Ζβόνιμιρ Σάρλια.

Μεγάλο ματς στο Αγρίνιο

Το δεύτερο παιχνίδι που διεξάγεται σήμερα και είναι στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, είναι αυτό ανάμεσα στον Παναιτωλικό και την Λαμία (16:00). Ένα ντέρμπι παραμονής, καθώς οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο. Τα «καναρίνια» είναι στην 10η θέση με 22 βαθμούς και οι «κυανόλευκοι» στην 12η με 18 και όπως καταλαβαίνει κανείς θέλουν και οι δύο τη νίκη για να κάνουν σημαντικό άλμα εν’ όψει πλέι άουτ.

Στα αγωνιστικά, επιστροφές μετρά ο Παναιτωλικός για το αυριανό (16/2) του παιχνίδι με τη Λαμία, καθώς αποθεραπεύτηκε ο Μόρσεϊ και εξέτισε ο Ντουάρτε.

Εκτός παραμένουν οι Αποστολάκης, Μάρτενσον (ξέχωρα από τους μακροχρόνια), στην αποστολή δεν είναι και ο Περέιρα και αυτή αποτελείται από τους εξής: Χουχούμης, Αντούνες, Βργκοτς, Καρέλης, Λούι, Βέργος, Μπαρμπόσα, Ντίας, Κορνέλιους, Ντουάρτε, Λάρσον, Μπελεβώνης, Φλόρες, Μελίσσας, Νταγκό, Μόρσεϊ, Μεντόσα, Τσιγγάρας, Μαλής, Ανέστης.

Όσον αφορά την Λαμία, η προετοιμασία των «κυανόλευκων» ολοκληρώθηκε, με τον Μιχάλη Γρηγορίου να βλέπει με ικανοποίηση τους Ρόμανιτς, Μπεχαράνο, Σαραμαντά και Προβυδάκη να είναι ετοιμοπόλεμοι. Στον αντίποδα εκτός είναι οι Τιρόνε, Νινούα και Ελευθεριάδης.

Αναλυτικά την αποστολή της Λαμίας αποτελούν οι: Γκαραβέλης, Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Σκόνδρας, Βύντρα, Μαζουλουξής, Τζανδάρης, Νούνιες, Μπεχαράνο, Γκέντσογλου, Αραμπούλι, Μανούσος, Καραμάνος, Μπανγκουρά, Ρόμανιτς, Βέλλιος, Τσούκαλος και Μανουσάκης.

Για Ευρώπη και παραμονή και στο Περιστέρι

Και κλείνουμε με το τελευταίο παιχνίδι, αυτό του Ατρομήτου με τον ΟΦΗ (18:00). Και λέμε τελευταίο γιατί είναι εξ’ αναβολής για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μια αναμέτρηση που έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους. Για τους γηπεδούχους γιατί είναι στην 13η θέση με 13 βαθμούς και θέλουν βαθμούς για να ανασάνουν βαθμολογικά στην μάχη που δίνουν για την σωτηρία. Ενδιαφέρον και για τους φιλοξενούμενους που είναι στην 7η θέση με 32 και θέλουν το τρίποντο για να συνεχίσουν την προσπάθεια για την είσοδο στα playoffs.

Στα αγωνιστικά, στους Μουνίθ, Κουλούρη υπολογίζουν και πάλι στον Ατρόμητο, ενόψει του αυριανού (16/2) τους αγώνα με τον ΟΦΗ καθώς ο μεν πρώτος αποθεραπεύτηκε ενώ ο δεύτερος εξέτισε την ποινή του.

Ετσι οι απουσίες του «περιορίζονται» στον τιμωρημένο Σάλομον και η αποστολή του (εκτός είναι και οι νεαροί Στρούγγης, Τζαβίδας, Νάτσος) είναι η εξής: Γιαννιώτης, Μάριτς, Κιβρακίδης, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Καστεγιάνο, Τζοβάρας, Έρλινγκμαρκ, Ντένιτς, Καρτάλης, Χαρίσης, Μουνίθ, Ναμπί, Νταβιώτης, Ροτάριου, Σπιριντόνοβιτς, Μπεντινέλι, Αλιμπέκ, Κλωναρίδης, Κουλούρης

Οι Κρητικοί μπορούν να υπολογίζουν και πάλι στους Τσιλιανίδη, Καμάου που δεν έπαιξαν στο πρόσφατο 2-1 επί του Βόλου και έτσι οι απουσίες του Νιόπλια «περιορίζονται» στους Μεγιάδο, Νέιρα που έχουν δηλωθεί να εκτίσουν την ποινή τους κόντρα στον Ατρόμητο. Ομως θα ταξιδέψουν με την αποστολή, καθώς δεν θα επιστρέψει στο Ηράκλειο μετά το παιχνίδι αλλά θα μείνει στην Αθήνα λόγω του ότι ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ιωνικό (19/2).

Οι παίκτες που πήρε ο Νίκος Νιόπλιας μαζί του (εκτός παραμένει ο Καστάνιος) είναι οι Επασί, Βάτερμαν, Σωτηρίου, Ουές, Σελίμοβιτς, Λυμπεράκης, Πασαλίδης, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Κοροβέσης, Μπουζούκης, Γκαγιέγος, Τοράλ, Ντε Γκουζμάν,Στάικος, Λάμπρου, Φαν Ντούινεν, Καμάου, Τσιλιανίδης, Φελίπε, Ντουρμισάι, συν τους Νέιρα, Μεγιάδο ενόψει Νίκαιας.

Το πρόγραμμα των εξ’ αναβολής αγώνων της Τετάρτης

Για την 14η αγωνιστική

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 18:30 (Cosmote Sports 2)

Για την 17η αγωνιστική

Παναιτωλικός – Λαμία 16:00 (Cosmote Sports 3)

Για την 22η αγωνιστική

Ατρόμητος – ΟΦΗ 18:00 (Novasports Prime)

Πηγή: gazzetta.gr