Η Αργεντινή νίκησε με 2-1 τη Χιλή στην έρημο της Καλάμα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, χωρίς τον Λιονέλ Μέσι (δεν κλήθηκε) και τον προπονητή Λιονέλ Σκαλόνι (κορονοϊός), αλλά την παράσταση «έκλεψε» ένας από τους βοηθούς διαιτητή.

Ο άνθρωπος ξέχασε το σημαιάκι του στο ξενοδοχείο και το θυμήθηκε την τελευταία στιγμή, πριν ξεκινήσει το μεγάλο ματς. Οπότε αποφάσισε να κάνει… πατέντα μιας και στο γήπεδο δεν υπήρχαν άλλα σημαιάκια και εκείνη τη στιγμή κανείς δεν ήξερε που να βρει. Έτσι, πήρε ένα σκουπόξυλο και κόλλησε πάνω του ένα φωσφορίζον γιλέκο και βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Φυσικά, έγινε viral.

Ωστόσο, δεν ήταν το μόνο πράγμα το οποίο έλειπε από το γήπεδο. Οι παίκτες της Αργεντινής μετά το τέλος του αγώνα παραπονέθηκαν πως δεν είχαν καν νερό για να κάνουν τους. Ο άσος της «αλμπισελέστε», Ροδρίγο Ντε Πολ, έκανε την αποκάλυψη. «Σήμερα δεν είχαμε νερό», είπε και συνέχισε: «ενώ στα δωμάτια μας στο ξενοδοχείο όλως τυχαίως δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός τη νύχτα και ήμασταν εκεί μέσα στους 32 βαθμούς Κελσίου. Άνοιγες τα παράθυρα και άκουγες κάτω από το ξενοδοχείο συνεχώς σειρήνες. Πολλοί από εμάς δεν μπορέσαμε καν να κοιμηθούμε. Δεν πρόκειται να πω αν είναι καλό ή κακό, απλά θα πως ο καθένας να το αξιολογήσει όπως κρίνει».

Έπειτα από 14 ματς στην προκριματική διαδικασία της ζώνης της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL), η Αργεντινή έχει 32 βαθμούς και βρίσκεται στη δεύτερη θέση, τέσσερις πίσω από την πρωτοπόρο Βραζιλία. Αμφότερες έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Η «αλμπισελέστε» θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση τα ξημερώματα της Τετάρτης (2/2, 01:30) καθώς υποδέχεται την Κολομβία στο «Εστάδιο Μάριο Αλμπέρτο Κέμπες» της Κόρδοβα.