Ο κορονοϊός και η έξαρση κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον έχει ως συνέπεια να μη διεξαχθεί κανένα παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής της Euroleague τελικά, αφού υπήρξαν νέα κρούσματα στη Ζενίτ και δεν είναι εφικτό να αγωνιστεί με την Αρμάνι Μιλάνο. Στον αέρα και το παιχνίδι των Ρώσων με τον Ολυμπιακό σε μία εβδομάδα, ενώ η Άλμπα Βερολίνου ανακοίνωσε 11 κρούσματα.

Η μετάλλαξη Όμικρον επελαύνει αφού καθημερινά υπάρχει διασπορά του ιού και το πρόβλημα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι τόσο μεγάλο αυτή τη στιγμή ώστε να αποφασιστεί η αναβολή όλης της 19ης αγωνιστικής της Euroleague. Αρχικά φαινόταν ότι θα γίνει μόνο ένα παιχνίδι, το Αρμάνι Μιλάνο – Ζενίτ, αλλά στα τεστ της Πέμπτης υπήρξαν νέα κρούσματα στη ρωσική ομάδα και υπήρξε αναβολή και σε αυτό.

Σε ακριβώς μία εβδομάδα, εν τω μεταξύ, η Ζενίτ πρέπει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι εξαιρετικά δύσκολο το να πει κάποιος σήμερα ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά.

Η κατάσταση, άλλωστε, συνεχώς γίνεται χειρότερη σε όλες τις ομάδες και ακόμη μία απόδειξη έρχεται από τη Γερμανία, όπου η Άλμπα ανακοίνωσε σήμερα (6/1) ότι τα τεστ έδειξαν ότι υπάρχουν 11 κρούσματα κορονοϊού σε παίκτες και μέλη του προπονητικού επιτελείου.