Όταν η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωνε το περασμένο καλοκαίρι την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι, του Σέρχιο Ράμος, του Τζίτζιο Ντοναρούμα και των υπόλοιπων αστέρων, ο διεθνής Τύπος εξέφρασε τον θαυμασμό του για το ρόστερ της ομάδας. Έχοντας φτάσει στα μισά της σεζόν, όμως, ο ενθουσιασμός έχει δώσει τη θέση του στον προβληματισμό, ο οποίος μεγαλώνει μέσω του ρεπορτάζ της L’ Equipe για την κατάσταση που επικρατεί στα αποδυτήρια των Παριζιάνων.

Η γαλλική εφημερίδα περιγράφει ένα κλίμα που μόνο ιδανικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, κάνοντας λόγο για δύο κλίκες: Από τη μία πλευρά οι Γάλλοι, από την άλλη οι Λατινοαμερικάνοι. Και από τη στιγμή που υπάρχουν κλίκες, υπάρχει και απειθαρχία. Σταθερός «εκπρόσωπος» της οποίας είναι ο Νεϊμάρ, με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι, μεταξύ άλλων, απουσίαζε από μια εκδήλωση βασικού χορηγού της Παρί, παρά το γεγονός ότι η παρουσία των παικτών ήταν υποχρεωτική.

Πρόστιμο, όμως, δεν επιβλήθηκε στον Βραζιλιάνο, όπως δεν επιβλήθηκε και σε δύο Λατινοαμερικάνους παίκτες που εμφανίστηκαν σε κακή κατάσταση για μια προπόνηση της ομάδας, έχοντας ξενυχτήσει σε πάρτι την προηγούμενη βραδιά.

Ο Μάουρο Ικάρντι με την Γούαντα Νάρα

Η γαστρεντερίτιδα του Μέσι και τα προβλήματα των Ικάρντι – Νάρα

Η L’ Equipe δεν άφήνει έξω από όλα αυτά τον Λιονέλ Μέσι, αφού εστιάζει στην απουσία του, όπως και του Λεάντρο Παρέδες, από την προπόνηση μετά την απονομή της Χρυσής Μπάλας. Η δικαιολογία των δύο Αργεντίνων ήταν τα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, με την εφημερίδα να υποστηρίζει ότι αρκετοί στην ομάδα ενοχλήθηκαν. Ο λόγος; Η απουσία ήρθε μετά τη γιορτή που έκανε ο Μέσι, παρουσία κάποιων συμπαικτών του, για το βραβείο που παρέλαβε.

Και μέσα σε όλα αυτά, φυσικά, δεν γίνεται να λείπουν οι Μάουρο Ικάρντι και Γουάντα Νάρα, με την L’ Equipe να τονίζει πως όλος αυτός ο θόρυβος που γίνεται για το αν θα χωρίσουν ή όχι και ειδικά η άδεια που δόθηκε στον Αργεντίνο φορ για να ταξιδέψει στο Μιλάνο, όπου είχε πάει η σύζυγός του, ερμηνεύθηκε από κάποιους παίκτες σαν προνομιακή μεταχείριση.

Χωρίς να παραβλέπει το ρεπορτάζ να αναφέρει και την κόντρα των Κέιλορ Νάβας και Τζίτζιο Ντοναρούμα για το ποιος θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν.