Στο τελευταίο 10ήμερο του Νοεμβρίου η Μπάγερν Μονάχου έγινε άνω-κάτω μετά την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε στάση πληρωμών στους πέντε ανεμβολίαστους παίκτες της. Ένας εξ αυτώ ήταν και παραμένει ο Τζόσουα Κίμιχ, ο οποίος τελικά διαγνώστηκε με κορονοϊό, μπήκε σε καραντίνα και τώρα βλέπει ότι δεν μπορεί να προπονηθεί σε κανονικό ρυθμό, με συνέπεια η επιστροφή του στη δράση να υπολογίζεται το νέο έτος, λόγω προβλήματος στους πνεύμονες.

Ο 26χρονος Γερμανός μέσος παραμένει σε καραντίνα αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για τον ίδιο όπως έγραψε το Kicker και επιβεβαίωσε με δηλώσεις του, αφού υπάρχει ένα πρόβλημα στους πνεύμονες.

«Τα πάω πολύ καλά, αλλά λόγω ελαφριάς διήθησης στους πνεύμονές μου, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να προπονηθώ σε κανονικούς ρυθμούς. Ως εκ τούτου, θα κάνω κάποια εξιδεικευμένη προπόνηση και ανυπομονώ να επιστρέψω πλήρως τον Ιανουάριο», ήταν τα λόγια του Κίμιχ, ο οποίος υπολόγιζε πως θα επέστρεφε νωρίτερα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και κατ’ επέκταση και στους αγώνες.

Ο Τζόσουα Κίμιχ

«Δεν υπάρχουν μελέτες για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες»

Ο διεθνής Γερμανός χαφ είναι ένας από τους πέντε ανεμβολίαστους παίκτες της Μπάγερν, με τον ίδιο να έχει ξεκαθαρίσει το γιατί δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, έχοντας πει τα εξής πριν 1,5 μήνα.

«Δεν το έχω κάνει, επειδή δεν νιώθω ασφάλεια από την στιγμή που δεν υπάρχουν μελέτες για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες. Φυσικά και αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεων μου. Τηρώ σχολαστικά όλα τα μέτρα υγιεινής και υποβάλλομαι σε τεστ κάθε δύο ή τρεις ημέρες. Καθένας έχει το δικαίωμα να πάρει όποια απόφαση θέλει αναφορικά με τον εαυτό του».