Ο παλιός είναι αλλιώς τελικά και αυτό φάνηκε και στο ποδόσφαιρο και στο μπαράζ που διεξήχθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η… παλιά στην Super League Ξάνθη, παρότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 48′, επικράτησε του… νέου Ολυμπιακού Βόλου με 2-1, αφήνοντας τους Βολιώτες στην Football League, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι.

Καθυστέρηση, διακοπή, δύο γκολ και δοκάρι!

Η αλήθεια είναι πως η έκφραση “αυτό το ματς (η ημίχρονο) τα είχε όλα”, είναι πολλές φορές υπερβολική και γράφεται και λέγεται, για να γράφεται και να λέγεται. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες, έστω και ελάχιστες στιγμές που η συγκεκριμένη έκφραση αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Μία από αυτές είναι το πρώτο ημίχρονο του μπαράζ ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τη Ξάνθη, ενός αγώνα που πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να γίνει και που στον νικητή θα έδινε το εισιτήριο για την επόμενη Super League.

Το πρώτο μέρος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τα είχα όντως όλα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Αρχικά είχε καθυστέρηση και μάλιστα όχι λίγη, αλλά πάνω από 25 λεπτά, επειδή υπήρξε θέμα με τους πάγκους. Στον Ολυμπιακό Βόλου έλεγαν πως ως γηπεδούχοι θα κάτσουν σε αυτόν που χρησιμοποιεί ο Άρης, στη Ξάνθη έλεγαν όχι γιατί από πάνω τους ήταν οι οπαδοί της ομάδας του Βόλου και κάπου εκεί εμφανίστηκε και ένα μέλι στα καθίσματα, φτάνοντας την καθυστέρηση κοντά στο μισάωρο.

Μετά το μισάωρο και χωρίς καν να προλάβει να γίνει η σέντρα, στο 2′ είχαμε και μια ολιγόλεπτη διακοπή για αντικείμενα κατά του βοηθού. Όπως ήταν φυσικό μετά από τέτοια καθυστέρηση και διακοπή, οι παίκτες και των δύο ομάδων δεν μπορούσαν να βρουν τα πατήματά τους με συνέπεια το θέαμα μέχρι και το 25′ να είναι από κακό, έως τραγικό.

Από το 25′ όμως υπήρξε αλλαγή σκηνικού, καθώς αρχικά με την Ξάνθη να πιέζει και τον Ολυμπιακό Βόλου να ανεβαίνει ήταν σαν να είδαμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Η πρώτη φάση χάθηκε για τους Ξανθιώτες με τον Σολτάνι να μην μπορεί να νικήσει τον Γκίτκο. Τρία λεπτά αργότερα οι Βολιώτες έφτασαν αυτοί με την σειρά τους στο γκολ, αλλά το σουτ του Νικολιά πέρασε ελάχιστα άουτ.

Γκολάρα που ξεκίνησε από οφσάιντ

Με την Ξάνθη να έχει αναλάβει τα ηνία, το γκολ ήρθε για τον Ολυμπιακό Βόλου στο 34′. Η φάση ξεκίνησε από θέση οφσάιντ, η μπάλα άλλαξε πόδια για να φτάσει στον Γκούρμα που με εντυπωσιακό σουτ την έστειλε στα δίχτυα της Ξάνθης κάνοντας το 1-0. Οι ακρίτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και να πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα τους αντιπάλους τους, αλλά η βολίδα του Κάλβο σταμάτησε στην συμβολή των δοκών.

Στις καθυστερήσεις το 1-1 και πάλι με οφσάιντ

Τελικά η απάντηση με το ίδιο νόμισμα ήρθε για τη Ξάνθη, όχι όμως με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά με οφσάιντ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Γούτας φεύγοντας από ελεγχόμενη θέση, έπιασε την κεφαλιά, νίκησε τον Γκίτκο και έστειλε ισόπαλες τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Χαζή αποβολή και κακή μπάλα στο δεύτερο

Και ενώ το πρώτο ημίχρονο τα είχε όλα όπως προαναφέραμε, το δεύτερο ήταν εντελώς διαφορετικό. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η αποβολή του Μάνταλου στο 48′. Ο μέσος της Ξάνθης στο τελευταίο του παιχνίδι, καθώς από τη νέα χρονιά θα είναι παίκτης της ΑΕΚ, χτύπησε χαζά τον Ζέρη, αυτός έκανε σαν να… πέθανε και ο διαιτητής έδειξε την απευθείας κόκκινη που ήταν και η πρώτη στην καριέρα του Μάνταλου. Ναι μεν το χτύπημα δεν ήταν τόσο δυνατό και ο Ζέρης έκανε θέατρο, όμως η πρόθεση για την απώθηση υπήρξε και η κόκκινη αν και αυστηρή ήταν σωστή.

Λυτρωτής ο Ράνος

Με την Ξάνθη να κοιτάζει αποκλειστικά την άμυνά της και τον Ολυμπιακό Βόλου να πιέζει αλλά χωρίς να απειλεί, φτάσαμε στο 82′ όπου και είχαμε την πιο σημαντική στιγμή του αγώνα. Ο Ράνος που είχε μπει στο 55′ ως αλλαγή, είδε τον Κάλβο να του βγάζει εξαιρετική σέντρα και με κεφαλιά-ψαράκι νίκησε τον Γκίτκο κάνοντας το 2-1.

Μοιραίος ο Ιωάννου

Από εκείνη την στιγμή οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν συνεχώς στην επίθεση, ωστόσο ο Ιωάννου αποδείχθηκε μοιραίος παίκτης. Ο έμπειρος επιθετικός δεν πρόλαβε στο 88′ να κάνει την προβολή σε κενή εστία, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μετά την ωραία προσπάθεια και σέντρα του Μπρέσκα, είδε τον Κυριακίδη να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα.

Man of the match:
Μπήκε στο 55′ και στο 82′ έδωσε με κεφαλιά την μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Ε τι άλλο να έκανε ο Ράνος για να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης; Ένας παίκτης που όλοι θα του θυμούνται γιατί γλίτωσε την Ξάνθη από τον υποβιβασμό.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ιωάννου ήταν ο αδύναμος κρίκος, όχι γιατί δεν προσπάθησε, αλλά γιατί έχασε μοναδικές ευκαιρίες για να δώσει ακόμα και τη νίκη στην ομάδα του.

Στο ύψος του: Δεν λέμε ότι είχε και πάρα πολύ δουλειά, αλλά όταν χρειάστηκε ο Κυριακίδης ήταν εκεί και ειδικά στην φάση των καθυστερήσεων του αγώνα, με την απόκρουσή του στο σουτ του Ιωάννου έδωσε την μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Η γκάφα:
Δεν γίνεται να είσαι ο Μάνταλος, ο καλύτερος παίκτης της ομάδας σου και να πας στο 48′ να κάνεις τέτοια ενέργεια. Ναι ο αντίπαλος έκανε λες και… πέθανε, αλλά και εσύ ρε φίλε δεν την κάνεις την χειρονομία. Μιλάμε για τεράστια γκάφα που ευτυχώς για την ομάδα του δεν του στοίχισε.

Το στραγάλι:
Η αλήθεια είναι πως ο Σιδηρόπουλος δεν έκανε το μεγάλο λάθος όμως προδόθηκε από τους βοηθούς τους, καθώς και τα δύο πρώτα γκολ ήταν οφσάιντ, το πρώτο στο ξεκίνημά του και το δεύτεροι στην εκτέλεση.

Το ταμείο του Gazzetta: Ένα ματς, μια ολόκληρη χρονιά. Για τη Ξάνθη που είχε δύο μήνες αγωνιστική απραξία και περίμενε τα πλέι οφ της Football League, αλλά και τον Ολυμπιακό Βόλου που ξεκίνησε ως το τεράστιο φαβορί για άνοδο, τα χάλασε στα πλέι οφ, αλλά ήλπιζε στα μπαράζ. Τελικά αυτή που το ήθελαν περισσότερο ήταν οι ακρίτες και το έδειξαν στο γήπεδο. Νίκησαν με 2-1 και παρέμειναν απόλυτα δίκαια.

Ολυμπιακός Βόλου (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Γιαλούσης, Μελίσσης, Αρβανίτης, Κατσιαρός, Ρόκας, Πινδώνης, Ζέρης (86′ Κατσίκης), Μόνχε (86′ Ράννος), Νικολιάς, Γκούρμα.

Skoda Ξάνθη (Νίκος Κεχάγιας): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Μπέρτος, Φλίσκας, Κάλβο (94′ Χοσέμι), Μάνταλος, Μαρίν (54′ Ράνος), Παΐτο (87′ Βάλλας), Σολτάνι.

Πηγή: gazzetta.gr