Ραγδαίες εξελίξεις με τη αγωνιστική δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη που μπαίνει σε γκρίζα ζώνη και αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει το Άρης – ΑΕΚ εκεί! Με εξαίρεση διεξάγεται ο αγώνας του ΠΑΟΚ.

Το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε εκτάκτως τη Δευτέρα οδηγία με την οποία διευκρινίζεται πως στη Θεσσαλονίκη, που θεωρείται γκρίζα ζώνη, δεν θα μπορεί να γίνει καμία αγωνιστική δραστηριότητα. Δηλαδή ούτε αγώνες ούτε και προπονήσεις.

Εξέλιξη που βάζει… δύσκολα για το Άρης – ΑΕΚ, που είναι προγραμματισμένο να γίνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την προσεχή Κυριακή. Για διάστημα 14 ημερών δεν θα μπορούν να γίνονται προγραμματισμένες αναμετρήσεις και προπονήσεις.

H απόφαση αυτή του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας ουσιαστικά ανατρέπει ως έναν βαθμό την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΓΓΑ το απόγευμα της Δευτέρας, η οποία βασιζόταν σε προηγούμενα δεδομένα και προέβλεπε την απρόσκοπτη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Superleague 1 και της Basketleague για τις επόμενες 14 ημέρες, ακόμα και στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει επιβληθεί lockdown.

Εξαίρεση θα γίνει για το ευρωπαϊκό ματς του ΠΑΟΚ με την Αϊντχόφεν την Πέμπτη (5/11) όπως κατ’ εξαίρεση θα επιτραπεί στους παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία να προπονούνται.

Ο Άρης έχει δηλώσει ως 2η έδρα τους «Ζωσιμάδες» όμως το προσεχές Σάββατο ο ΠΑΣ αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Παναιτωλικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν ή τα ματς μεταφέρονται σε άλλη έδρα ή αναβάλλονται. Το λόγο έχει πλέον η Superleague 1…

Η ενημέρωση: Αναστέλλονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής οι αγώνες της Α’ Εθνικής ποσοδφαίρου (Super League) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), ενώ επιτρέπονται ΜΟΝΟ οι ευρωπαϊκοί αγώνες (Champions League, Europa League, EuroLeague, BCL) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, FIBA, EuroLeague.

Τι συμβαίνει με το πρωτάθλημα μπάσκετ

Αυτή τη στιγμή, ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει ορίσει αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοεμβρίου. Στο πρόγραμμα υπήρχε η διεξαγωγή των προημιτελικών του Κυπέλλου, οι οποίοι, ωστόσο, αναβλήθηκαν. Ο ΕΣΑΚΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να ορίσει αγωνιστική, ωστόσο ένα από τα προβλήματα είναι τι θα γίνει με το lockdown στη Θεσσαλονίκη. Με τα νέα δεδομένα η αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Κολοσσό δεν μπορεί να διεξαχθεί, ενώ είναι άγνωστο αν ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να ταξιδέψει στην Αθήνα, για να αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό. Ο Άρης αντιμετωπίζει το Λαύριο, αλλά η αναμέτρηση αναμένεται να αναβληθεί, λόγω των πολλών κρουσμάτων στο Λαύριο. Στον… αέρα, εξάλλου, είναι και η διεξαγωγή του εξ’ αναβολής αγώνα ανάμεσα στον Άρη και τον Ηρακλή (4/11, 17:00).