Στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε ένα αντίστοιχο Φαν Πέρσι, να κάνει την διαφορά στον αγώνα, ώστε να μπορέσει να πάρει την πρόκριση στάθηκε ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.

Ο έλληνας προπονητής μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM και στον Βασίλη Σαμπράκο για την διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες, τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν άσχημα στο παιχνίδι καθώς έδειχναν έντονο εκνευρισμό και κατέληξε αναφέροντας πώς αν κάτι έφταιξε στο παιχνίδι αυτό ήταν η λάθος αντίδραση του Ρομπέρτο στο τρίτο γκολ και όχι η αμυντική λειτουργία.

Αναλυτικά:

«Πριν αρχίσουμε να μιλάμε θέλω να σταθώ στην ελληνική νοοτροπία. Ενθουσιαζόμαστε πολύ γρήγορα οι Έλληνες όταν κερδίζουμε και απογοητευόμαστε το ίδιο γρήγορα όταν χάνουμε. Έτσι δεν μπορούμε να διακρίνουμε τι ακριβώς έχει κάνει η ομάδα μας.»

Για την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Μάντσεστερ:

«Ο Ολυμπιακός στο χθεσινό αγώνα στάθηκε πολύ καλά και μπορώ να πω ότι ήταν λίγο άτυχος. Είχε τον ρυθμό, είχε τις φάσεις, είχε και την κατοχή της μπάλας. Το μόνο που του έλειπε ήταν η αποτελεσματικότητα. Η διαφορά είναι μια. Ότι οι παίκτες της Γιουνάιτεντ, όπως ο Φαν Πέρσι, ο Ρούνεϊ και ο Γκιγκς είναι παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν ένα ματς. Είναι η διαφορά ποιότητας στην εκτέλεση μιας φάσης που έχουν σε σχέση με τους παίκτες του Ολυμπιακού.»

Για το αν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό ο Ολυμπιακός:

«Νομίζω ότι και τόλμησε και ρίσκαρε, αλλά δεν του βγήκε. Ο Κάμπελ δεν απέδωσε στον ρόλο του σέντερ φορ. Βέβαια ίσως η Γιουνάιτεντ να ήταν πιο διαβασμένη απ’ ότι στον πρώτο αγώνα. Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην λεπτομέρεια και γι’ αυτό κέρδισαν οι Άγγλοι, λόγω ποιότητας. Η χρησιμοποίηση του Γκιγκς ίσως ήταν ένα τρικ από τον Μόγες, η οποία έδωσε ώθηση στην ομάδα και στους συμπαίκτες του. Αυτό που με στεναχώρησε ήταν ότι ο Ολυμπιακός από την αρχή είχε έναν έντονο εκνευρισμό, δεν είχε το καθαρό μυαλό για να εκτελέσει το πλάνο σωστά.»

Για τον εκνευρισμό:

«Αυτά τα παιδιά κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια από την αρχή της σεζόν και προσπαθούν να αποδείξουν κάτι. Πρόσφατα έχασαν το αήττητο από τον Παναθηναϊκό και στην συνέχεια έχασαν και από τον ΠΑΟΚ. Μπήκαν στο χθεσινό παιχνίδι με αυτοσκοπό την πρόκριση και εκεί ίσως το άγχος τους κυρίευσε. Εγκλωβίστηκαν.»

Για το τι έφταιξε τελικά και ήρθε η ήττα:

«Μπορούμε να σταθούμε στην πολύ καλή τεχνική και τακτική του Φαν Πέρσι στο πρώτο γκολ. Είδαμε πως με την ικανότητά του κέρδισε τον Χολέμπας στο ένας με έναν. Δεν έφταιξε η άμυνα αλλά στο ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε έναν παίκτη να κάνει την διαφορά, όπως η Γιουνάιτεντ. Αν υπάρχει ένα λάθος αυτό ίσως είναι στο τρίτο γκολ από τον Ρομπέρτο, ο οποίος δεν είχε ορατότητα όταν εκτελέστηκε το φάουλ.»

Πηγή: Sport-fm.gr