Κρούση από την Τζένοα δέχτηκε ο προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος έχει ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του από τότε που ανέλαβε την ελληνική ομάδα.

O αρχαιότερος ιταλικός σύλλογος βολιδοσκόπησε τον Καρέρα κυρίως για να μάθει τις προθέσεις του. Ο τεχνικός της ΑΕΚ ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον κι ενημέρωσε ότι ανανέωσε το συμβόλαιό του.

Οι «ροσομπλού» έκλεισαν τη σεζόν έχοντας στον πάγκο τους τον Νταβίντε Νικόλα, παλιά μεγάλη δόξα της ομάδας, που κατάφερε να την κρατήσει στη Serie A στην τελευταία αγωνιστική.

Ωστόσο, το συμβόλαιό του έχει λήξει από τις 30 Ιουνίου και η καθυστέρηση στην ανανέωσή του σημαίνει πως εξετάζονται και άλλες λύσεις. Ο Καρέρα ήταν μία από αυτές και αποτελεί μεγάλο «πόθο» των διοικούντων, καθώς τον είχαν προσεγγίσει και στο παρελθόν.

Διάστρεμμα ο Παουλίνιο

Φιλικό με την Κ19 στα Σπάτα περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα στην ΑΕΚ. Χωρίς τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος έμεινε προληπτικά εκτός επειδή ένοιωσε σφιγμένο το πόδι του, τον Νταμιάν Σιμάνσκι και τον Πέταρ Καράκλαγιτς, οι “μεγάλοι” νίκησαν 6-0.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Παουλίνιο Μότα αποχώρησε με ελαφρύ διάστρεμμα και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες. Τα γκολ πέτυχαν οι Αντρέ Σιμόες (6’), Άνελ Σαμπανάτζοβιτς (14’, 37’), Μπράιτ Ενομπακάρε (48΄), Φοίβος Μπότος (69’) και Νταβίντ Σιμάο (81΄).

Οι «μικροί» έχασαν σημαντική ευκαιρία να σκοράρουν στο 42’, Βασίλης Χατζηεμμανουήλ απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Κοσίδη. Με την πρώτη ομάδα ξεκίνησαν οι: Αθανασιάδης (31′ Χατζηεμμανουήλ), Παουλίνιο (31′ Μπακάκης), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Λάτσι, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς, Σαμπανάτζοβιτς, Λιβάια, Ολιβέιρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Χατζηεμμανουήλ (61′ Γκίνης), Μπακάκης, Σβάρνας, Γιαννούτσος, Ινσούα, Σιμάο, Μπότος, Μαχαίρας, Αλμπάνης, Βέρντε, Ενομπακάρε.

Με την Κ19 ξεκίνησε ο Παναγιώτης Τσιντώτας (31′ Θεοχάρης, 61′ Αγγελόπουλος) και οι Κάτσικας, Κώτσιος, Αρβανίτης, Μαντζουρανάκης, Ποζατζίδης, Ρουκουνάκης, Κορομηλάς, Μιχόπουλος, Τσαρούχας, Κοσίδης.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Κυριτσάς, Σταμούλης, Μιτάι, Μπάμπης, Ε. Χριστόπουλος, Βλαχίδης, Γιαννακού, Τσιόκρης, Α. Χριστόπουλος, Τσιαχματιώτης, Παντελαίος, Γεωργέας.