Μπορεί οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι να είναι οι πιο διάσημοι ποδοσφαιριστές του πλανήτη και αυτοί που βγάζουν τα περισσότερα χρήματα από το ποδόσφαιρο -με όσα κέρδη συνοδεύει το δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη (όπως χορηγικές συμφωνίες και διαφημίσεις), ωστόσο άλλος είναι ο πιο πλούσιος παίκτης στον κόσμο, με μεγάλη διαφορά από τους δύο σούπερ σταρ μάλιστα.

Ο λόγος για τον Φαΐκ Μπολκιάχ (Faiq Bolkiah), ο οποίος είναι στο Νο 1 της λίστας με περιουσία 20 δισ. δολάρια, όπως αναφέρει η Marca σε σχετικό αφιέρωμά της. Και μπορεί να μην σας λέει κάτι το όνομά του, καθώς αγωνίζεται στην Κ-23 της Λέστερ, αλλά η οικονομική του επιφάνεια δεν αμφισβητείται.

Ο γεννηθείς το 1998 στο Λος Άντζελες μετακόμισε σε μικρή ηλικία στην Αγγλία, όπου προσπαθεί να κάνει το… ξεπέταγμά του στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να αγωνιστεί μόνο σε επίπεδο Ακαδημιών.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Faiq Jefri Bolkiah (@fjefrib) on

Για όσους ρωτούν πώς καταφέρνει να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας, η απάντηση βρίσκεται στο ότι είναι ανιψιός του σουλτάνου του Μπρουνέι, Χασανάλ Μπολκιάχι, με τον ίδιο να έχει μέρος της τεράστιας περιουσίας της οικογένειας.

Έτσι, καταφέρνει να αφήνει στη δεύτερη θέση τον Κριστιάνο Ρονάλντο με 450 εκατομμύρια δολάρια και τον Λιονέλ Μέσι στην τρίτη με 400 εκατομμύρια.

Η λίστα με τους πλουσιότερους ποδοσφαιριστές του κόσμου:

  1. Φαΐκ Μπολκιάχ, – 20 δισ. δολάρια
  2. Κριστιάνο Ρονάλντο – 450 εκατ. δολάρια
  3. Λιονέλ Μέσι – 400 εκατ. δολάρια
  4. Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς – 190 εκατ. δολάρια
  5. Νεϊμαρ – 185 εκατ. δολάρια
  6. Γουέιν Ρούνεϊ – 160 εκατ. δολάρια
  7. Γκάρεθ Μπέιλ – 125 εκατ. δολάρια
  8. Αντρές Ινιέστα – 120 εκατ. δολάρια
  9. Εντέν Αζάρ – 95 εκατ. δολάρια
  10. Πολ Πογκμπά – 85 εκατ. δολάρια