Το πρώτο «θύμα» στα αθλητικά πεπραγμένα της Ελλάδας του νέου κορονοϊού είναι γεγονός. Πρόκειται για τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Προμηθέα Πάτρας και του Ρεθύμνου, για την 20η αγωνιστική της Basket League, ο οποίος αναβάλλεται.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, κατόπιν των εκτάκτων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορνοϊού, που αποφασίσθηκαν και ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή, στα οποία περιλαμβάνεται και η αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών εκδηλώσεων, «η Επιτροπή Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε όπως ο προγραμματισμένος για το Σάββατο 7/3/2020 αγώνας μεταξύ των ομάδων Προμηθέας ΠάτραςΡέθυμνο Cretan Kings της 20ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της ΕΚΟ Basket League 2019-2020 αναβληθεί».

Νέα ανακοίνωση για τον τρόπο διεξαγωγής της αναμέτρησης θα εκδοθεί μετά τα όσα θα κάνει γνωστά το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.