Ο ΟΦΗ ήταν κοντά στην πρώτη του νίκη στα Πηγάδια αλλά η Ξάνθη ισοφάρισε στο 92ο λεπτό.

Νίκες στην Ξάνθη ο ΟΦΗ είχε πετύχει στο παρελθόν αλλά ποτέ στα Πηγάδια. Και μπορεί οι παραδόσεις να είναι για να σπάνε, αλλά αυτή δεν έσπασε… Σε ένα ματς που είχε δυνατό φινάλε, οι Κρητικοί που ήταν καλύτεροι σχεδόν όλη τη διάρκεια, έχασαν στις καθυστερήσεις τρίποντο και 5η θέση.

Καλά μπήκε στον αγώνα ο ΟΦΗ και έγινε απειλητικός με τον Τζουρίτσκοβιτς, για να αλλάξει τακτική στη συνέχεια η Ξάνθη και να επιχειρήσει να πρεσάρει ψηλά για να δυσκολέψει την προσπάθεια των φιλοξενούμενων να βγουν σωστά μπροστά. Παρ’ όλα αυτά, οι Κρητικοί παρέμεναν καλύτεροι και στο 25′, μέσω VAR, πήραν πέναλτι για χτύπημα του Κασάδο στον Φιγκεϊρέδο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νέιρα, η μπάλα πήγε στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ επειδή μέσω VAR είδαν ότι υπήρξε διπλή επαφή του Νέιρα με την μπάλα στην εκτέλεση… Δεν ήταν και ό,τι πιο σύνηθες, αλλά ο ΟΦΗ δεν έμεινε σε αυτό και συνέχισε να παίζει μπροστά, κερδίζοντας δεύτερο πέναλτι, στο 36′, για μαρκάρισμα του Σόσα στον Βαζ. Και αυτή τη φορά δεν υπήρχε καμία διπλή επαφή για να στερήσει από τον Φιγκεϊρέδο το 0-1, με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ο ρυθμός ήταν πιο χαλαρός, με τον ΟΦΗ να διατηρεί το προβάδισμα και να έχει μεγάλη ευκαιρία στο 82′ με τον Φιγκεϊρέδο για το 0-2, το οποίο θα εξασφάλιζε και το τρίποντο. Η μπάλα, όμως, δεν πήγε στα δίχτυα και οι Κρητικοί το πλήρωσαν αμέσως μετά, στο 84′, με την κοντινή προβολή του Φοσέ -στο σουτ του Κασάδο- που έφερε το 1-1. Κι εκεί που όλοι πίστεψαν ότι η παράδοση θα συνεχιστεί και ο ΟΦΗ δε θα νικήσει στα Πηγάδια ούτε τώρα, ήρθε στο 87′ η αντεπίθεση και η πάσα του Νέιρα στον Φιγκεϊρέδο, ο οποίος σκόραρε ξανά και έγραψε το τελικό 1-2.

Ξάνθη: Αμπάντ, Λισγάρας, Τεσέιρα, Κοβάτσεβιτς, Σόσα (46′ Καρασαλίδης), Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μπαριέντος, Τζουρίτσκοβιτς (65′ Ντε Αμορίμ), Τέρκι (46′ Φοσέ), Κάστρο.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Κουτρουμπής, Νέιρα, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο, Βαζ (67′ Μπράουν), Στάικος, Μεγιάδο, Κοροβέσης.