Αποβολή του Άρη ζήτησε η ΑΕΚ

Η καταγγελία της «Ένωσης» σε ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
17:34
30/04/2013
Αποβολή του Άρη ζήτησε η ΑΕΚ
3
loading

Τα χαρτιά που αποτελούν το «τελευταίο χαρτί» της διοίκησης της ΑΕΚ για να κρατήσει την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα βγήκαν τη Μεγάλη Τρίτη στη δημοσιότητα.

Έτσι, η καταγγελία της «Ένωσης» κατά του Άρη (η οποία κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη 25 Απριλίου στα Δ.Σ. της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας και κοινοποιήθηκε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και την πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας) παρουσιάστηκε αναλυτικά από το «soccerplus».

Βασιζόμενη λοιπόν στο άρθρο 2 του καταστατικού της ΕΠΟ και το άρθρο 35 του ΚΑΠ που απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια, η ΑΕΚ υποστηρίζει ότι «η ΠΑΕ Άρης από τις 20/9/2012 έχει προσφύγει στο Πολυμελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης καταθέτοντας αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης στην οποία έχει υποβάλλει και εις βάρος της απαιτήσεις πρώην ποδοσφαιριστών της που απορρέουν από τελεσίδικες και εκτελεστέες αποφάσεις των επιτροπών επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ.

Παράλληλα, μέσω αλλεπάλληλων προσωρινών διαταγών, ο Άρης, έχει επί της ουσίας παγώσει όλες τις διαδικασίες επιβολής και ενεργοποίησης ποινών εις βάρος της από το αρμόδιο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ παραβιάζοντας ευθέως τους κανονισμούς».

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η ΑΕΚ, ο Αρης «προσπαθεί» και έχει επιτύχει να αποφύγει την επιβολή ποινών «ή ποινή κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου και την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών» που της έχουν επιβληθεί με πλήθος αποφάσεων του τακτικού διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ.

Στη συνέχεια της καταγγελίας της η ΑΕΚ υποστηρίζει ότι στην περίπτωση της Νίκης Βόλου που είχε προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια όπως ακριβώς και η ΠΑΕ Αρης η ΕΠΟ επιλήφθηκε αμέσως και απέστειλε στην ανωτέρω ΠΑΕ με αρ. πρωτ. 3678/28-1-2010 έγγραφό της με το οποίο καλούσε την ΠΑΕ Νίκη Βόλου να προχωρήσει σε ανάκληση της προσφυγής γιατί διαφορετικά θα κινηθούν σε βάρος της οι διαδικασίες αποβολής από το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει με βάση το καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ.

Παραθέτει, δε, ως παρόμοιες τις περιπτώσεις των Τρικάλων τον Απρίλιο του 2011 της Προοδευτικής το 2007 και της Καλαμάτας το 2010 προς τις οποίες η ΕΠΟ κινήθηκε και εγγράφως ζήτησε να ανακαλέσουν τις προσφυγές στα πολιτικά δικαστήρια για να μην κινηθούν εναντίον τους οι διαδικασίες αποβολής από το πρωτάθλημα.

Σε αντίθεση με τις ανωτέρω ΠΑΕ που δεν συνέχισαν τις διαδικασίες, ο Αρης προχώρησε κανονικά στη συζήτηση στις 12/4/2013 εν γνώσει ότι παραβιάζει κατάφωρα τους κανονισμούς της ΕΠΟ και τις απορρέουσες εξ αυτών υποχρεώσεις.

Η ΑΕΚ ζητεί εφαρμογή του άρθρου 35 -που σημαίνει αποβολή από το πρωτάθλημα- πριν από την 4η αγωνιστική, αφού η προσφυγή του Άρη ασκήθηκε στις 20/9/2012.

Πηγή: Sport-fm.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar 0825435

    Έχουν πλάκα οι GAΥροι που σχολιάζουν πρώτοι τα θέματα της ΑΕΚ. Ασχοληθείτε με τα χάρτινα και τα στημένα σας, και αφήστε μας εμάς, θα βρούμε το δρόμο μας....

  2. avatar NIKOS

    θεμα για γελια εχετε γινει πεστε να τελιωνουμε .κουρασατε πια ημαρτον.οτιγρης το γηπεδο τα γκρεμισμενα ονειρα ο θερμοσιφωνας που σταζει.

  3. avatar manos

    ο Ολυμπιακός κέρδισε το πρωτάθλημα στα χαρτιά κάτι το οποίο η ΑΕΚ δεν θα έκανε ποτέ (Αυτό δεν μας λένε τόσα χρόνια; )Τί άλλαξε τώρα και τρέχουνε στα δικαστήρια; Ας απαντήσουν τα Αεκάκια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει