Να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να προσπαθήσει να βγάλει από το μυαλό των οπαδών της Σάντερλαντ τις πολιτικές του πεποιθήσεις προσπάθησε ο νέος προπονητής της ομάδας, Πάολο Ντι Κάνιο.«Είναι χαζό να μιλάμε για ρατσισμό» τόνισε, εκφράζοντας την απογοήτευσή του.

Ο ιταλός τεχνικός, ανέλαβε τις «μαυρόγατες» μετά την απόλυση του Μάρτιν Ο’Νιλ και η αλήθεια είναι ότι οι φίλοι του συλλόγου δεν έχουν δει με καλό μάτι την πρόσληψή του.

Μάλιστα, η παρουσία του στο «Στάδιο του Φωτός» προκάλεσε και την παραίτηση του μέχρι πρότινος αντιπροέδρου της ομάδας, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, που είναι μέλος του Κόμματος των Εργατικών και αδερφός του ηγέτη του κινήματος, Εντ Μίλιμπαντ.

«Είναι χαζό να μιλάμε για ρατσισμό. Είναι εντελώς ανούσιο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει κάθε φορά να απολογούμαι και να μιλάω για κάτι που πήρε διαστάσεις χωρίς λόγο, για μια δήλωση σε συνέντευξη πριν από πολλά χρόνια. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν και πραγματικά, όσοι με γνωρίζουν, μπορούν να αλλάξουν άποψη στους υπόλοιπους για το άτομό μου και τις πεποιθήσεις μου» τόνισε ο Πάολο Ντι Κάνιο σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει την κατάσταση.

Στο πλευρό του, στάθηκε και η Μάργκαρετ Μπάιρν, που έχει αναλάβει το πόστο του εκτελεστικού διευθυντή στις «μαυρόγατες». «Να τον κατηγορείς για ρατσισμό και για φασισμό, είναι κάτι πολύ προσβλητικό, τόσο για τον ίδιο τον Πάολο, όσο και για τη Σάντερλαντ, σαν σύλλογο» είπε.

Πηγή: Sport-fm.gr