Στο παιχνίδι για την απόκτηση του Γιάνις Στρέλνιεκς έχει μπει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, έχοντας καταθέσει πρόταση που ικανοποιεί τον Λετονό γκαρντ. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αναζητάει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και δεν αποκλείεται να μείνει στην Ελλάδα, αλλά αυτήν τη φορά για λογαριασμό του «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι» έχουν μπει δυναμικά στη διεκδίκηση του Στρέλνιεκς, έχοντας καταθέσει πρόταση η οποία δεν τον αφήνει καθόλου αδιάφορο. To αντίθετο, μάλιστα! Ήδη καλοβλέπει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Αθήνα, αλλά αυτή τη φορά να γίνει κάτοικος… ΟΑΚΑ. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι οριστικές εξελίξεις, με τον ίδιο να έχει στα χέρια του και προτάσεις από την Χίμκι και τη Βαλένθια.

Ο Παναθηναϊκός είχε εκφράσει από την αρχή το ενδιαφέρον του, αλλά πρόσφατα κατέθεσε την πρόταση η οποία έχει δελεάσει τον πρώην παίκτη των «ερυθρολεύκων». Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα gazzetta.gr, πηγές και από το περιβάλλον του παίκτη επιβεβαιώνουν την εν λόγω πρόταση, όπως επίσης και την σοβαρή σκέψη του να φορέσει τα πράσινα.

O Στρέλνιεκς μετρά 110 ματς στη Euroleague με Μπουντιβέλνικ, Μπάμπεργκ και Ολυμπιακό, έχοντας 9,1 πόντους κατά μέσο όρο, 2,7 ασίστ και 43% στα τρίποντα (155/365).