Στον τρόπο με τον οποίο πρέπει ο Ολυμπιακός να προσεγγίσει την αυριανή αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα για την 21η αγωνιστική της Euroleague αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο υπαρχηγός των «ερυθρόλευκων» τόνισε ότι δεν κρίνεται τίποτα σε αυτό το ματς, ενώ προειδοποίησε πως «όσες φορές κοιτάξαμε παραπάνω, προσγειωθήκαμε ανώμαλα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πρίντεζη:

Για τις σκέψεις του ενόψει του παιχνιδιού με την Μπαρτσελόνα, είπε: «Είναι σημαντικό παιχνίδι ,έτσι όπως είναι η κατάσταση αυτήν τη στιγμή στη Euroleague, όπου έχουμε διανύσει τα 2/3 της regular season. Δεν κρίνεται τίποτα από αυτό το ματς, είτε κερδίσουμε, είτε χάσουμε. Εννοείται πως θέλουμε τη νίκη, καθώς θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε την 5η θέση ή να πάμε ψηλότερα. Το παρελθόν, όμως, μας έχει διδάξει ότι όσες φορές κοιτάξαμε παραπάνω, προσγειωθήκαμε ανώμαλα».

Για τους Καταλανούς σχολίασε: «Η Μπαρτσελόνα παίζει καλύτερα, έχει ρυθμό και είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο. Ο Ερτέλ είναι ο κινητήριος μοχλός τους, ο Τόμιτς και ο Χάνγκα, αλλά και άλλοι, είναι παίκτες που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Δεν μπορείς, λοιπόν, να εστιάσεις σε έναν μόνο παίκτη».

Το «κλειδί» για τη νίκη του Ολυμπιακού είναι: «Η νίκη θα εξαρτηθεί από τον έλεγχο του ρυθμού, τα ριμπάουντ, τις καλές άμυνες, αλλά και τα λιγότερα λάθη. Αν καταφέρουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε το ματς».

Τέλος, για το αν τα ριμπάουντ θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την έκβαση του ματς, απάντησε: «Πάντα τα ριμπάουντ είναι σημαντικά. Το επιθετικό ριμπάουντ σου δίνει τη δυνατότητα να ελέγξεις τις επιθέσεις και το αμυντικό ριμπάουντ σου δίνει την ευκαιρία να πας στον αιφνιδιασμό. Και τα δύο σου δίνουν την ευκαιρία να έχεις τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα».