Συγκεντρωμένοι, με πάθος και μαχητικότητα σε άμυνα και επίθεση, αλλά και με προσοχή στις λεπτομέρειες πρέπει να μπουν από την αρχή της αναμέτρησης με την Χίμκι οι παίκτες του Παναθηναϊκού προκειμένου να διεκδικήσουν τη νίκη.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, Σωτήρης Μανωλόπουλος, γράφοντας στο προσωπικό του blog, ενώ παράλληλα ανέλυσε τα ατού του ρωσικού συλλόγου τον οποίο θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή το «τριφύλλι» για την πέμπτη αγωνιστική της Eurolague.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο paobcblog ο Σωτήρης Μανωλόπουλος

«Καλησπέρα…

Προετοιμαζόμαστε για την αναμέτρηση με τη Χίμκι και μια σειρά τριών εντός έδρας αγώνων, από την οποία θέλουμε θετικά αποτελέσματα, αλλά και καλές εμφανίσεις.

Η αρχή θα γίνει με τη Χίμκι, η οποία είναι μια ομάδα με πολύ γεμάτο ρόστερ. Έχει λύσεις και περισσότερες από μία σε κάθε θέση. Έχει δημιουργούς με πρώτο και κύριο τον Πλάνινιτς, έχει πολύ καλούς σουτέρ και από θέση και μετά από σκριν όπως οι Ρίβερς και Φριντζόν, διαθέτουν σουτέρ ψηλούς όπως ο Μόνια, έχουν πολύ καλό λόου ποστ παιχνίδι με τον Λόντσαρ και τον Ντέιβις. Είναι μια πραγματικά γεμάτη ομάδα…

Στην επίθεση εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία να τρέξουν. Δεν διστάζουν να σουτάρουν ακόμη και για τρίποντο στον αιφνιδιασμό. Από εκεί και πέρα ή θα παίξουν με πικ εντ ρολ, δημιουργώντας μέσα από αυτό ή θα επιχειρήσουν μέσα από κάποια σκριν να «ακουμπήσουν» την μπάλα στο λόου ποστ. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι διαθέτουν παίκτες που είναι έμπειροι, ξέρουν το επίπεδο της διοργάνωσης και είναι καλοί παίκτες. Στην άμυνα προσπαθούν να παίξουν αρκετά επιθετικά. Μαρκάρουν δυνατά στην πρώτη πάσα και παίζουν πολύ δυναμικά στα πικ εντ ρολ.

Είναι μια ομάδα απέναντι στην οποία από το πρώτο λεπτό πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά στην άμυνα. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε το περιθώριο να κάνουν αυτά που θέλουν, να μην τους δώσουμε ελεύθερα σουτ, να τους περιορίσουμε τη δημιουργία και στην επίθεση να είμαστε συγκεντρωμένοι, να δώσουμε έμφαση στις λεπτομέρειες και να επιτεθούμε στις αδυναμίες τους. Πρέπει να είμαστε μαχητικοί από το πρώτο δευτερόλεπτο…

Να είστε καλά,

Σωτήρης»

Πηγή: Sport-fm.gr