Αγώνας δίχως αύριο είναι ο αποψινός του Ολυμπιακού με την Μονπελιέ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.

Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν ως «τελικό» το παιχνίδι με την γαλλική ομάδα και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη, αν θέλουν να ελπίζουν στην πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης ακόμη και για το Europa League.

Για τους «ερυθρόλευκους» οδηγός αποτελεί το περσινό παιχνίδι στη Γαλλία απέναντι στη Μαρσέιγ, την οποία νίκησαν με σκορ 1-0 και κατάφεραν να αλλάξουν τη μοίρα τους την περσινή σεζόν.

Αν οι πρωταθλητές Ελλάδας καταφέρουν να αποδράσουν με το «διπλό» από το Μονπελιέ μπορούν να κάνουν άνω-κάτω τον δεύτερο όμιλο, αφού σίγουρα ανεβαίνουν στην τρίτη θέση και αν η Άρσεναλ νικήσει τη Σάλκε θα κοιτάξει ακόμη και τη δεύτερη θέση.

Από την πλευρά του, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ γνωρίζονται τη σημασία που έχει για τον ίδιο και τον Ολυμπιακό το αποψινό παιχνίδι, επιθυμεί να φυλάξει τα μετόπισθεν και να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις ή στις στημένες φάσεις. Ο Πορτογάλος έχει ζητήσει πιστή αφοσίωση στην τακτική, έξυπνο παιχνίδι και να «χτυπήσει» την κατάλληλη στιγμή την ομάδα του Ρενέ Ζιράρ.

Όσον αφορά τα πλάνα του 34χρονου τεχνικού, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο Κάρολ (προβάλει ως φαβορί) ή ο Μέγιερι θα υπερασπιστεί την εστία των Πειραιωτών. Στην άμυνα θεωρούνται σίγουροι οι Χολέμπας, Κοντρέρας και Μανωλάς, ενώ στο δεξί άκρο αναμένεται να ξεκινήσει ο Τοροσίδης.

Τη συγκεκριμένη θέση διεκδικεί ο Ντιακιτέ, ενώ υπάρχουν λίγες πιθανότητες ο «Τόρο» να πάει αριστερά και ο Χολέμπας να αγωνιστεί στα χαφ. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μανιάτης και ο Μοντέστο, ενώ ρόλο αντι-Ιμπαγάσα θα έχει ο Μασάντο.

Πιο μπροστά θα παίξουν ο Φουστέρ και ο Αμπντούν (ή Γκρέκο). Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Τζεμπούρ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Φέισα, Ντιόγο, Μήτρογλου, Πάντελιτς και Λυκογιάννης. Στην Αθήνα έμειναν οι Ιμπαγάσα, Σιόβας, Παπάζογλου και Φετφατζίδης.

Πώς θα αγωνιστούν οι Γάλλοι

Με σύστημα 4-2-3-1 θα παρατάξει ο Ρενέ Ζιράρ την Μονπελιέ απέναντι στον Ολυμπιακό. Για τους γηπεδούχους η πίεση είναι μεγάλη, λόγω και της κάκιστης πορείας της στο Σαμπιονά. Τη φετινή σεζόν οι Γάλλοι παραμένουν χωρίς νίκη στο γήπεδό και σίγουρα οι Πειραιώτες δεν θα ήθελαν αυτό να συμβεί απόψε.

Ο 58χρονος προπονητής αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Ζουρντέν, ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Σταμπουλί, Εμπιβά, Χίλτον και Μπεντιμό. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Σαϊχί και Εστράδα, ενώ πιο μπροστά θα παίξουν οι Ουτάκα, Μπελαντά και Καμπέλα.

Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Καμαρά. Την αποστολή συμπληρώνουν Πιονιέρ, Μαρβό, Μουνιέ, Σαρμπονιέ, Ερέρα, Κονγκρέ, Τινάν και Ζενεσάμπ. Εκτός έμειναν οι Μποκαλί και Αΐτ-Φανά.

Ο διαιτητής

Ένας ηλεκτρολόγος, ο Ντανιέλε Ορσάτο, ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μονπελιέ στη Γαλλία για την τρίτη αγωνιστική του Champions League.

2ος όμιλος

Μονπελιέ-Ολυμπιακός
Άρσεναλ-Σάλκε

Βαθμολογία

1. Άρσεναλ 6 (5-2)
2. Σάλκε 4 (4-3)
3. Μονπελιέ 1 (3-4)
4. Ολυμπιακός 0 (2-5)

Επόμενη αγωνιστική (6/11)

Σάλκε-Άρσεναλ
Ολυμπιακός-Μονπελιέ

Πηγή: sport-fm