Την απευθείας πρόκρισή τους σε δύο τελικούς εξασφάλισαν οι Έλληνες κωπηλάτες στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που φιλοξενείται στην Πορτογαλία.

Επτά συνολικά είναι τα πληρώματα που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες στο νεότευκτο κωπηλατοδρόμιο του Μοντεμόρ Ο Βέλο, με τη δίκωπο άνευ, αποτελούμενη από τους Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου να κάνουν την αρχή για τα γαλανόλευκα χρώματα, τερματίζοντας πρώτοι στον προκριματικό, αποφεύγοντας τον επαναληπτικό. Ήταν μάλιστα η μοναδική βάρκα που προκρίθηκε στον τελικό από τη συγκεκριμένη σειρά.

Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια η Αλεξάνδρα Τσιάβου με τη Χριστίνα Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, τερματίζοντας με τη σειρά τους πρώτες, 11΄΄ μπροστά από τη δεύτερη βάρκα.

Στην πρώτη θέση της σειράς του τερμάτισε και το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με τους Ηλία Παππά και Παναγιώτη Μαγδάνη, ωστόσο οι δύο Έλληνες κωπηλάτες δεν πήραν την πρόκριση για τον ημιτελικό του αγωνίσματος κι έτσι θα χρειαστεί να κάνουν ακόμη μια κούρσα.

Δεύτερη ευκαιρία και για την τετράκωπο άνευ, με τους Τσίλη-Παπαχρήστο-Γκουντούλα Ν.-Γκουντούλα Α., που τερμάτισαν 4οι, όπως και για το διπλό σκιφ των γυναικών με τις Καλαμποκά-Νικολαϊδου που επίσης τερμάτισαν 4ες.

Αντίθετα, ο Δημήτρης Μούγιος ήταν 4ος στον προκριματικό του σκιφ ελαφρών βαρών και επίσης 4ος στον επαναληπτικό με αποτέλεσμα μείνει εκτός τελικού, αγωνιζόμενος στον μικρό τελικό για τις θέσεις 7-12. Το ίδιο και το πλήρωμα του διπλού σκιφ με τους Τζανίνη-Δούφλια, που ήταν 6οι στον προκριματικό και 4οι στον επαναληπτικό, μένοντας κι αυτοί εκτός τελικού.

πηγή: gazzetta.gr