Έπειτα από όλα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες, το ματς με την Ξάνθη ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο για την ΑΕΚ. Οχι γιατί έκρινε κάτι βαθμολογικά, αλλά γιατί θα έκρινε σε μεγάλο βαθμό το αν η πρωταθλήτρια έχει λόγο να αισιοδοξεί ότι θα στρώσει το πράγμα στη συνέχεια ή το αν έρθει η κατάρρευση πανηγυρικά… Οι Κιτρινόμαυροι του Μαρίνου Ουζουνίδη “ψήφισαν” το πρώτο τελικά, αφού το γκολ του Πόνσε από το 8′ και η γκολάρα του Λιβάια στο 90′ έφεραν το τρίποντο, απέναντι σε μια Ξάνθη που μάλλον απογοήτευσε με τη συνολική παρουσία της. Οπως και ο διαιτητής Φωτιάδης με τον βοηθό Ακρίβο, οι οποίοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τους βρίζουν όσοι ήταν στο ΟΑΚΑ…

Η ΑΕΚ χρειαζόταν ένα γρήγορο γκολ για να νιώσει καλύτερα και να μη γίνει πιο βαριά η ψυχολογία της όσο περνούσε η ώρα και το πέτυχε. Το καλό σουτ του Γαλανόπουλου που απέκρουσε ο Ζίφκοβιτς στο 6′ ήταν η προειδοποίηση και στο 8′ ήρθε το 1-0 με την κοντινή προσπάθεια του Πόνσε μετά το σουτ του Κλωναρίδη και την κόντρα στους αμυντικούς. Οι Κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να χτίσουν πάνω στο γρήγορο γκολ αλλά με δεδομένο ότι δεν είναι και στα καλύτερα τους (το αντίθετο…) μάλλον δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι δεν το έκαναν.

Αμυντικά, πάντως, δεν είχαν βασικά καθόλου δουλειά, αφού η Ξάνθη δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν συνεχώς λάθη και αυτό έδινε τη δυνατότητα στην Ενωση να ελέγχει μπάλα, ρυθμό και παιχνίδι, έχοντας καλή ευκαιρία στο 27′ με τον Πόνσε που σούταρε -μετά την πάσα του Κλωναρίδη- στον Ζίφκοβιτς. Ο “Κλώνα” γενικά έδειχνε κινητικός και είχε κι αυτός μία προσπάθεια που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, με τους φιλοξενούμενους να ανεβαίνουν κάπως προς το τέλος του ημιχρόνου, χωρίς όμως να καταφέρνουν κάτι αξιοσημείωτο.

Αυτό, τελικά, θα το έκαναν στο 59′, όταν ο Κασάδο γύρισε για τον Μπρίτο αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε το κοντινό σουτ και κράτησε το 1-0. Ηταν η μεγάλη ευκαιρία της Ξάνθης να ισοφαρίσει αλλά δεν το έκανε και στη συνέχεια αισθάνθηκε τυχερή που το σκορ έμεινε εκεί… Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έριξε στο ματς τον Λιβάια αντί του Μπογέ και ο Κροάτης μπήκε με την… περσινή όρεξη, πηγαίνοντας για δύο γκολάρες κατευθείαν. Στο 68′, όμως, ο Ζίγκοβιτς απέκρουσε το εντυπωσιακό ψαλίδι ενώ στο 70′ η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά τη σουτάρα του.

Η ΑΕΚ μπορούσε να καθαρίσει το ματς και να μην αγχωθεί στο φινάλε, αλλά τελικά έστω και στο 90′ ήρθε το 2-0 και ήταν και γκολάρα από τον Λιβάια, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας και να φύγουν όλοι ήρεμοι από το ΟΑΚΑ.

AEK (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Αλεφ, Κλωναρίδης (78′ Αλμπάνης), Μάνταλος, Μπογέ (64′ Λιβάια), Πόνσε (84′ Γιακουμάκης).

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Κασάδο, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς (81′ Μελιόπουλος), Καμαρά, Ντουρίσκοβιτς, Καντά (51′ Μπρίτο), Γέντρισεκ, Σαρπόνγκ (72′ Κάστρο).

Πηγή: gazzetta.gr