Ο μακρύτερος σε διάρκεια αγώνας τένις στην ιστορία του αθλήματος είναι γεγονός. Ο λόγος για το ματς μεταξύ του Τζον Άισνερ (φωτό) από την Τάμπα και του Γάλλου, Νικολά Μαχούτ, στο πλαίσιο του Γουίμπλεντον που βρήκε νικητή τον πρώτο με τελικό σκορ 70-68.

Ο αγώνας ξεκίνησε την Τρίτη και διακόπηκε στο 4ο σετ, λόγω της προχωρημένης ώρας (ύστερα από 3 ώρες). Την Τετάρτη το μεγάλο αυτό ματς συνεχίστηκε με το 5ο σετ να διαρκεί 7 ώρες και 6 λεπτά!

Ωστόσο (και την Τετάρτη), το παιχνίδι δεν έμελλε να ολοκληρωθεί! Ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 59-59, η αναμέτρηση οδηγήθηκε σε δεύτερη διακοπή, αφού και πάλι η ώρα ήταν προχωρημένη. Παρ’ όλα αυτά οι δυο αθλητές ήθελαν να το συνεχίσουν, αλλά βρήκαν εμπόδιο την απόφαση του διαιτητή, ο οποίος μάλλον λόγω της κούρασης του δεν άντεξε και δεύτερη… αγρυπνία. Έτσι το ματς συνεχίστηκε και την Πέμπτη, μέχρι να αναδειχθεί νικητής ένας από τους δυο μονομάχους.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του «Γουίμπλεντον», το LIVE του αγώνα είχε ξεκινήσει από τις 11 η ώρα το πρωί και σταματάει στις 21:24 το βράδυ!

Αξίζει να σημειωθεί μόνο το 5ο σετ αρκούσε για να σπάσει το ρεκόρ που κατείχε ματς του γαλλικού Όπεν το 2004 (6 ώρες και 33 λεπτά),μεταξύ των Γάλλων Φαμπρίς Σαντορό και Αρνό Κλεμάν. .

Φέντερερ: «Ηρωικό τένις»
Το γεγονός δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και ο Φέντερερ, ο οποίος δήλωσε: «Είναι αδιανόητο, δεν το έχω ξαναδεί ποτέ μου, ούτε θα το είχα φανταστεί. Δεν ξέρω πώς θα είναι το σώμα τους την επόμενη μέρα. Θα είναι εξαντλημένοι για ένα μήνα Αυτές τις συγκινήσεις δίνει το απίστευτο και ηρωικό τένις».

Πηγή: sportdog.gr