Από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας απουσίασε. Δεν κέρδισε όση εμπιστοσύνη θα ήθελε αλλά ίσως δεν υπήρξε και χώρος για εκείνον. Καλώς για ορισμένους υποστηρικτές της εθνικής Πορτογαλίας, κακώς για ορισμένους άλλους. Ο Ρούμπεν Νέβες, όπως και να ‘χει, επέστρεψε για να προσφέρει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του και άφησε μοιρασμένες εντυπώσεις. Ήταν εκείνος που έκανε το λάθος κοντά στη μεγάλη περιοχή του Ρουί Πατρίσιο για να σκοράρουν οι Κροάτες, στη φιλική αναμέτρηση της Πέμπτης, όμως, κάθε του προσπάθεια από εκείνο το σημείο κι έπειτα, έκρυβε και μια μεγάλη κάψα να διώξει την κακή στιγμή από το μυαλό του και να τη διορθώσει με όσο το δυνατόν πιο σωστή εικόνα μπορούσε να βγάλει στο γήπεδο.

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι αν και 21 ετών, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που ήδη έχει δείξει ότι οι προπονητές του, είτε σε συλλογικό επίπεδο, είτε σε τέτοιο εθνικών ομάδων, μπορούν να στηριχθούν πάνω του και δεν θα χάσουν. Εννοείται πως ήταν απορίας άξιο το γεγονός πως ο ίδιος επέλεξε το καλοκαίρι του 2017 να συνεχίσει την καριέρα του στη Γουλβς (αν και έβαλε πολύ το χεράκι του ο Ζόρζε Μέντες και οι καλές του σχέσεις με το αγγλικό κλαμπ) και το πρωτάθλημα της Championship, με τους «λύκους» να διαθέτουν το ποσό – ρεκόρ για την ιστορία τους, των 15 εκατομμυρίων λιρών, ώστε να τον πάρουν στο «Μολινό». Και εννοείται πως είναι απορίας άξιο το γεγονός πως παρέμεινε γι’ ακόμα μια χρονιά στον σύλλογο, άσχετα από την άνοδο στην Premier League. Ήταν τέτοιες οι εμφανίσεις του και ο ρόλος που έπαιξε στην επιστροφή του κλαμπ στην κορυφαία κατηγορία αλλά και στην κατάκτηση του τίτλου της δεύτερης κατηγορίας, που θα μπορούσε άνετα να έχει εξαργυρώσει άμεσα την πρώτη του χρονιά στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Έπειτα από τέσσερα ματς στη φετινή Premier, έχει γκολ, ασίστ, αλλά πολύ περισσότερο, έχει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του παιχνιδιού της ομάδας του, ολοκληρώνοντας 30 μακρινές μεταβιβάσεις προς τους συμπαίκτες του, τις περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή αυτή τη στιγμή στην κατηγορία!

Από την ηλικία των 17 ετών έγινε ο νεαρότερος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο Champions League με τη συμμετοχή του στα play-off των προκριματικών του 2014. Έφτασε να γίνει και ο νεαρότερος αρχηγός στην ιστορία της διοργάνωσης όταν στα 18 του χρόνια (και 221 ημέρες) είχε το περιβραχιόνιο στο μπράτσο σε αναμέτρηση των «δράκων» απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ως τεράστια ένδειξη εμπιστοσύνης από τον Ζουλιέν Λοπετέγκι που βρισκόταν τότε στον πάγκο της Πόρτο. Το βάρος που επωμιζόταν, δεν το σκεφτόταν ποτέ και αυτό τον έχει βοηθήσει ώστε να παίζει με τρομερή ελευθερία και να μην σκέφτεται πολύ τις κινήσεις που θα κάνει. Δεν θα ταλαιπωρήσει τη μπάλα, θα την πετάξει ακριβώς εκεί που πρέπει για να μην χρονοτριβήσει και χαθούν οι καλές προϋποθέσεις επίθεσης, ενώ θα δοκιμάσει αρκετά και το πόδι του. Άλλωστε, πέρυσι στην Championship τάραξε τα δίχτυα και κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου γκολ της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 με το «ποίημα» που πέτυχε σε ματς απέναντι στη Ντέρμπι Κάουντι, τον περασμένο Απρίλη.

Φέτος έχει σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στην πρώτη αγωνιστική της Premier League απέναντι στην Έβερτον, έβγαλε και ασίστ στο ίδιο ματς για το τελικό 2-2 που έδειξε ότι οι «λύκοι» θα αντιστέκονται σε κάθε συνθήκη που θα δημιουργείται στις αναμετρήσεις τους, όμως ήταν και πρωταγωνιστής στην νίκη (1-0) της τελευταίας στιγμής κόντρα στη Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Αν υπάρχει, πάντως, ένα στοιχείο που τον τιμά τρομερά στο ξεκίνημα της… ζωής στην Premier League, είναι το ποσοστό των επιτυχημένων μεταβιβάσεων που δεν πέφτει κάτω από 70% και έφτασε στο 90,5% στα δύο από τα τέσσερα φετινά ματς στο πρωτάθλημα! Συμπεριλαμβάνεται στους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αξίζει κάποιος να προσέξει πάρα πολύ στο Nations League της UEFA, αφού του δίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσει με περισσότερη θέρμη μια θέση στο Euro 2020, ακόμα κι αν μιλάμε για ένα τουρνουά που διεξάγεται σε δυο χρόνια και φυσικά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει όσα θα συμβούν μέχρι τότε. Κι αν «τσαλάκωσε» κάπως τη γενική εικόνα του στο φιλικό με τους Κροάτες, θα είναι παρών και στην κόντρα με την Ιταλία, το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας, στην έναρξη των υποχρεώσεων των Ιβήρων στη νέα διοργάνωση της UEFA… Πηγή: gazzetta.gr