Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Κι ανεξάρτητα από τη γνώμη που έχει κανείς για τον Ζοσέ Μουρίνιο, στη μεγαλύτερη φουρτούνα της Ρεάλ τα τελευταία χρόνια αποδείχθηκε μάγκας.

Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται από τα λεγόμενα του Γέρζι Ντούντεκ.

Στην αυτοβιογραφία που κυκλοφόρησε ο Πολωνός γκολκίπερ αναφέρεται φυσικά και στο αλησμόνητο 5-0 από την Μπαρτσελόνα.

Το ενδιαφέρον όμως δεν είναι τόσο η εικόνα των αποδυτηρίων που περιέγραψε -με παίκτες να κλαίνε κι άλλους να κοιτούν σαν χαμένοι το έδαφος. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο τους μίλησε ο Πορτογάλος…

«Ξέρω ότι πονάει. Ίσως για τους περισσότερους από εσάς να είναι η χειρότερη ήττα της καριέρας σας. Είναι χαρούμενοι τώρα και φαίνεται πως θα πάρουν το πρωτάθλημα, αλλά έχουν πάρει μόνο ένα παιχνίδι. Είναι μόνο η αρχή.

Ακόμα, όμως, υπάρχει πολύς δρόμος για τον τίτλο. Αύριο θα σας δώσω ρεπό, αλλά μη μείνετε στο σπίτι σας. Βγείτε με τις οικογένειές σας, τα παιδιά ή τους φίλους σας και κάντε μία βόλτα στην πόλη, ώστε να δει ο κόσμος πως το έχετε ξεπεράσει.

Ίσως ο κόσμος σας μιλήσει για τη μεγάλη ήττα, αλλά μην τους αποφύγετε. Θα πρέπει να δείξετε πως είστε άνδρες. Μετά από αυτή την ήττα θα πρέπει να παλέψουμε για τον τίτλο».

Αμφισβητούμενα παρεξηγημένος, αλλά σίγουρα… ξηγημένος!