Το να καταφέρεις να γίνεις παγκόσμιος πρωταθλητής στο οτιδήποτε απαιτεί σκληρή δουλειά, ατσάλινη θέληση, επιμονή, ικανότητες και άπλετο ταλέντο.

Εκτός φυσικά κι αν είσαι ο αυστραλός μαχητής Rob Whittaker, ο οποίος έγινε πρόσφατα ο αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής μεσαίων κατηγοριών του UFC χωρίς να πατήσει καν το πόδι του στο ρινγκ!

Όπως υποψιάζεστε, ο τίτλος τού δόθηκε από σπόντα. Μέχρι πρόσφατα, ο Georges St-Pierre ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής, παίρνοντας τον βαρύτιμο τίτλο τον Νοέμβριο. Ο Whittaker τον προκάλεσε για τη ζώνη, σε έναν αγώνα που θα δινόταν στο Περθ της Αυστραλίας (UFC 221), μόνο που ο πρωταθλητής αποσύρθηκε για λόγους υγείας.

rkbntwi3

Ο 36χρονος πρωταθλητής είπε για τον αγώνα που του έδωσε τη ζώνη: «Ο αγώνας μου στο UFC 217 ήταν μια από τις καλύτερες νύχτες της ζωής μου, τώρα όμως πρέπει να πάρω λίγο χρόνο για να επικεντρωθώ στην υγεία μου. Από σεβασμό στους αθλητές και το σπορ, δεν θέλω να κρατήσω τον τίτλο. Δίνω τη ζώνη μου και μόλις ξαναγίνω υγιής, θα συνεργαστώ με το UFC για να καθορίσουμε το επόμενο βήμα στην καριέρα μου».

Η απόσυρσή του σήμανε αυτομάτως πως ο Whittaker ήταν ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο 26χρονος Αυστραλός είχε παλέψει πολύ στα χρόνια που βρίσκεται στο ρινγκ, μόνο που ο τίτλος ήρθε από ξεκάθαρη τύχη. Έσπευσε πάντως να ευχηθεί στον St-Pierre στο Twitter «Γίνε γρήγορα καλά πρωταθλητή».

rkbntwi1

Ο Luke Rockhold τον έχει προκαλέσει ήδη για τη ζώνη και μένει να φανεί αν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του ο 26χρονος…