Ως επιβεβαίωση της θέλησης από πλευράς Γαλλίας εκλαμβάνεται η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας θέλησε με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει στο υψηλότερο επίπεδο την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Παρισιού για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η επιτροπή διεκδίκησης «Παρίσι 2024», η συνομιλία αυτή έρχεται δύο ημέρες πριν την άφιξη στη γαλλική πρωτεύουσα της επιτροπής αξιολόγησης της ΔΟΕ, την ίδια ημέρα που ο κ. Μακρόν θα ορκίζεται Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ο Μακρόν υπογράμμισε τις σχέσεις της Γαλλίας με το Ολυμπιακό κίνημα, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η επιτροπή διεκδίκησης των Αγώνων. «Ο νέος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με την επιτροπή αξιολόγησης της ΔΟΕ, η οποία πρόκειται να επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες τις εγκαταστάσεις που επιλέχθηκαν να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς του 2024», αναφέρει από την πλευρά του το κίνημα «Εμπρός» («En marche!») του Εμανουέλ Μακρόν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.