Το μεγαλύτερο πρόβλημα του φετινού ΠΑΟΚ ήταν έως τώρα η αδυναμία του να εκμεταλλευτεί την όποια αδυναμία των αντιπάλων του σε ανοιχτούς χώρους και το ότι ήταν προβλέψιμος και αργός. Ως διά μαγείας όλα αυτά εξαλείφθηκαν σε μία κρύα νύχτα στο Δουβλίνο, με τον Σαλπιγγίδη να χρησιμοποιείται στη κορυφή και να αλλάζει όλη τη λειτουργικότητα της ομάδας.

Τα δύο γκολ του διεθνούς φορ σε συνδυασμό με το ενδιάμεσο που έβαλε ο Φωτάκης έβαλαν την ομάδα του Μπόλονι μπροστά στο σκορ με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο. Από εκεί και ύστερα χρειαζόταν η Σάμροκ Ρόβερς ικανότητες Μπαρτσελόνα για να γυρίσει το ματς και το ότι μείωσε σε 3-1 περισσότερο προέκυψε από τη χαλάρωση των νικητών παρά από την ποιότητα των φιλότιμων Ιρλανδών.

Για να αποκτήσει ταχύτητα ο ΠΑΟΚ πάντως χρειάστηκε να βρει στυλοβάτες στην επίθεση ο Σαλπιγγίδης τους επίσης γρήγορους Γεωργιάδη (που ήταν πραγματικά εξαιρετικός) και Λίνο (ο οποίος έκανε πάρτι σε κάποιες φάσεις) ενώ ο Βιεϊρίνια με απλές κινήσεις πιστοποιούσε τη διαφορά του, δείχνοντας πόσο σημασία έχει να σκέφτεσαι πιο πριν την κίνησή σου μέσα στο γήπεδο. Αυτός που επίσης έχει κάνει ένα ακόμη σπουδαίο ματς είναι ο Φωτάκης που είναι η ζωντανή απόδειξη του πόσο σημασία έχει να παίζεις πρώτα με το μυαλό και μετά με τα πόδια.

Μετά την ήττα της Τότεναμ στο Καζάν ο όμιλος άνοιξε πολύ και πια όλα θα κριθούν πιθανότατα στο τελευταίο ματς με τους Ρώσους στην Τούμπα, αλλά καλό είναι ο ΠΑΟΚ να μη φοβηθεί να πάει στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν και να προσπαθήσει να πάρει αποτέλεσμα από την Τότεναμ. Εχει τις ικανότητες και τους παίκτες για να κάνει ζημιά. Μπορεί το χθεσινό ματς να μην είναι κάποιο πολύ σοβαρό δείγμα, αλλά η εικόνα αυτού του ΠΑΟΚ να παίζει γρήγορα και με τη μία την μπάλα και να δημιουργεί φάσεις πρέπει να αποτελέσει για τον Μπόλονι έναν αγωνιστικό μπούσουλα.

Κάτι ως επίλογος σχετικά με τη διακοπή από τον ΑΝΤ1 της μετάδοσης του ματς, τόσο στην αρχή για να δείξει τον λόγο του Αντώνη Σαμαρά όσο και λίγο πριν από το τέλος από το Δουβλίνο για να συνδεθεί με τη Βουλή για την ομιλία του πρωθυπουργού. Αν έπρεπε να το έκανε τότε ας μη μετέδιδε το ματς καθόλου. Θα ήταν πιο τίμιο. Όταν όμως αποφασίζεις να διακόψεις στο 90′ επειδή το σκορ είναι θεωρητικά μη ανατρέψιμο, τότε απλά περιφρονείς όποιον είχε συντονιστεί σε εσένα και όχι με ένα από τα άλλα κανάλια που όλα πρόβαλλαν τα γεγονότα. Πέραν των εξηγήσεων που θα ζητήσει από το κανάλι η ΤΕΑΜ (για λογαριασμό της ΟΥΕΦΑ) που δεν επιτρέπει οποιαδήποτε διακοπή ζωντανού ματς, οφείλει κάποιος από το Μαρούσι να απολογηθεί με μία συγγνώμη προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Πηγή: sport-fm.gr