Τίποτα δεν προμήνυε τι θα έφερνε αυτή η Δευτέρα για τον Παναθηναϊκό. Ενώ παρακολουθούσαμε τις -συνηθισμένες τον τελευταίο καιρό στο ρεπορτάζ των «πρασίνων»- εξελίξεις, δηλαδή ακόμη ένα Δ.Σ, επιστολή Βγενόπουλου με όρους προς Βαρδινογιάννη και αναμονή για την απάντηση Τζίγκερ, ήρθε ο Βλάσσης Τσάκας.

Ενεργώντας -όπως δηλώνει- εκ μέρους Σαουδάραβα πρίγκιπα, τινάζει την μπάνκα στον αέρα, κάνοντας λόγο για επενδυτική πρόταση ύψους 220 εκατ. ευρώ!

Διαβάστε το χρονικό.

«Η πρόταση είναι γραπτή και υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον πρίγκιπα Σουλτάν», δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βλάσσης Τσάκας, εξέλιξη που ήρθε να ταράξει τα νερά στα διοικητικά του Παναθηναϊκού και να γεμίσει προσδοκίες ένα κομμάτι του κόσμου αλλά και να αντιμετωπιστεί με δυσπιστία από ένα άλλο.

Και πώς θα μπορούσε να μην συμβεί αυτό, άλλωστε, όταν υπάρχει υπόσχεση για λεφτά με όχι μία, αλλά πολλές ουρές. Είκοσι εκατ. ευρώ «ντούκου» μέσω αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, πενήντα ακόμη για μεταγραφές και 150 για την κατασκευή γηπέδου, που -ας μην γελιόμαστε- είναι και ο διακαής πόθος των οπαδών του «τριφυλλιού».

Η οικονομική επιφάνεια του οίκου Σαούντ, της βασιλικής οικογένειας -δηλαδή- της Σαουδικής Αραβίας, δεν είναι δυνατό να τεθεί υπό αμφισβήτηση, ακόμη και αν πρόκειται για τον έβδομο ή δέκατο (ο κ. Τσάκας δεν μπορούσε να θυμηθεί ακριβώς) διάδοχο του θρόνου. Οι αμφιβολίες αφορούν το κατά πόσο ο άνθρωπος που εμφανίστηκε με ταξί και κατέθεσε την επιστολή, κομίζει όντως τη βούληση του συγκεκριμένου μεγιστάνα.

Από τον Παναθηναϊκό επιβεβαιώνεται η πρόταση, χωρίς βεβαίως κανείς να μπορεί να ελέγξει τη γνησιότητα της σφραγίδας και της υπογραφής που φέρει ένα κομμάτι χαρτί. Υπάρχει όμως ένα άλλο χαρτί που θα λύσει όλες τις απορίες, ονομάζεται εγγυητική επιστολή τραπέζης και έχει την… ιδιότητα να κάμπτει αντιστάσεις και να προσδίδει κύρος και σοβαρότητα στα λόγια οποιουδήποτε. Ένα τέτοιο χαρτί μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρουσιάσει (για το συνολικό κιόλας ποσό) ο πρίγκιπας Σουλτάν, δήλωσε ο κ. Τσάκας, που προσθέτει πως από μικρός είναι «τριφυλλάρα». Για αυτό ξεχωρίζει τις μπίζνες παλιότερα με τον ΠΑΟΚ, όταν ενήργησε για λογαριασμό Αργεντινών, υπόθεση που δεν προχώρησε ποτέ.

Σε πρώτη φάση θα υπάρξει δελτίο Τύπου την Τρίτη, στο οποίο θα μάθουμε περισσότερα, όπως για παράδειγμα, το βιογραφικό και τις λοιπές επιχειρηματικές δραστηριότητες του Σουλτάν. Με την οικογένεια Βαρδινογιάννη να έχει εδώ και χρόνια «πάρε δώσε» με τους Άραβες, δεν θα είναι καθόλου δύσκολο να διαπιστωθεί η ταυτότητα και η οικονομική επιφάνεια του φερόμενου ως ενδιαφερόμενο για τους «πράσινους». Ίσως μάλιστα, αυτό να έχει ήδη γίνει καθώς θα διαβάζετε αυτές τις αράδες.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι φίλοι του Παναθηναϊκού θέλουν άμεσα να χυθεί φως σε αυτήν την ιστορία. Εάν όσα ακούγονται είναι αλήθεια, τα πεισματάκια και ο χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Τζίγκερ και Mr Mig θα μπουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και η «πράσινη» ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνει αδελφοποίηση με Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Μάλαγα και άλλες ομάδες που ήδη γεύονται τις ευεργετικές συνέπειες της καθόδου των Αράβων.

Εάν η πρόταση αποδειχτεί «φούσκα», ας είμαστε ειλικρινείς, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβαίνει κάτι τέτοιο με επενδυτές από το εξωτερικό που κατά καιρούς ακούσαμε για διάφορες ελληνικές ομάδες και τελικά δεν βρέθηκε ούτε μαντήλι για να τους κλάψουμε..

Αλλά, ας κάνουμε λίγη υπομονή. Σύντομα θα φανεί αν οι… Άραβες “ήσαν μια κάποια λύσις” (που δεν έρχεται ποτέ, όπως έγραψε και ο μεγάλος Αλεξανδρινός στο “Περιμένοντας τους Βαρβάρους”) ή είναι η λύση στο διοικητικό αδιέξοδο του Παναθηναϊκού.

Πηγή: sport-fm.gr