«Η Πολιτεία θα κάνει αυτό που πρέπει. Κάθε βήμα, το οποίο κάνουμε, χτίζει αυτό που πιστεύουμε εμείς, ένα αξιόπιστο πρόσωπο απέναντι στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Περιμένουμε από το ποδόσφαιρο να ανταποκριθεί σε αυτό το οποίο εμείς κάνουμε».

Αυτά επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο «Σκάι», σχετικά με το πολύκροτο θέμα της έναρξης του νέου πρωταθλήματος, ενώ πρόσθεσε: «Τίποτα, όταν πάει στραβά, δεν μπορεί να λυθεί με μόνο το ένα μέρος να κάνει κάτι.

Όμως, η Πολιτεία εδώ, έχει την κύρια ευθύνη να δείξει ότι θέλει τα πράγματα να πάνε μπροστά. Νομίζω ότι το τελευταίο διάστημα, έχουμε δείξει, πως με τις συστηματικές κινήσεις που έχουμε κάνει ό,τι εννοούμε αυτό που λέμε. Και έχουμε αρχίσει να βλέπουμε, ότι γύρω μας αρχίζουν κάποιοι να ανταποκρίνονται σε αυτό και να κάνουν τις δικές τους κινήσεις».

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε στη συνέχεια, ότι «υπάρχουν πάντα οι δυνάμεις, οι οποίες θέλουν να γυρίσουν τα πράγματα πίσω εκεί που ήταν και τις παρακολουθούμε πολύ στενά. Αλλά νομίζω, ότι η δική μας δουλειά είναι να δείχνουμε πάντα το δρόμο και να σπρώχνουμε όλους οι οποίοι εμπλέκονται σε αυτό το πρόβλημα , να πηγαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση. Βλέπω καλά σημεία, αλλά δεν μπορούσαμε να δεχθούμε τη θεωρία, ότι από την ώρα που θα αρχίσει το πρωτάθλημα , όλα θα είναι σαν να μην έχει συμβεί τίποτα».

Τέλος, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αναφερόμενος στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου, υπογράμμισε ότι «η εξυγίανση θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του χρόνου, όσο παίζονται οι αγώνες και δεν σημαίνει ότι επειδή μία ομάδα έπαιξε αυτό το Σαββατοκύριακο, θα παίξει και το επόμενο…».