Ανυπέρβλητο αποδείχτηκε για τον Μάρκο Παγδατή το εμπόδιο του Νόβακ Τζόκοβιτς για τον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον. Ο Κύπριος τενίστας, νούμερο 30 στην παγκόσμια κατάταξη, έδωσε γενναία μάχη απέναντι στο νούμερο 2 του κόσμου, κέρδισε το χειροκρότημα της εξέδρας που ήταν σαφώς με το μέρος του, αλλά ο Σέρβος χαμογέλασε στο τέλος και επικράτησε με 3-1 σετ, 6-4, 4-6, 6-3 και 6-4, μέσα σε 3 ώρες και 13 λεπτά.

Ο 26χρονος Παγδατής μπήκε αποφασιστικά στο κορτ και πάλεψε στα ίσα τον μεγάλο του αντίπαλο, ο οποίος σε αρκετές στιγμές φάνηκε να χάνει την ψυχραιμία του. Οι δύο αντίπαλοι ήταν ισόπαλοι 4-4 στο πρώτο σετ, αλλά ο Τζόκοβιτς πήρε τα δύο πρώτα και κατέκτησε το πρώτο σετ. Στο δεύτερο προηγήθηκε με 1-0, αλλά ο Παγδατής έκανε το break και πέρασε μπροστά με 3-1, ενώ στη συνέχεια υπερασπίστηκε το σερβίς του και ισοφάρισε σε 1-1 σετ. Στο τρίτο σετ ο Τζόκοβιτς έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του και ξέφυγε με 4-1, ενώ στο τέταρτο ένα break ήταν και πάλι αρκετό για να του επιτρέψει να μετατρέψει το 1-2 σε 3-2 και να φτάσει στη νίκη, παρότι ο Παγδατής έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση σε 5-5. Η κραυγή με την οποία πανηγύρισε ο Τζόκοβιτς τη νίκη του δείχνει πόσο πολύ τον δυσκόλεψε ο Κύπριος τενίστας, ίσως στο καλύτερο παιχνίδι του τουρνουά μέχρι τώρα.

Αντίπαλος του Τζόκοβιτς στη φάση των «16» θα είναι ο Μικαέλ Γιοντρά (Γαλλία, Νο 35), που νίκησε τον Γεν Χσουν Λου (Ταϊπέι, Νο 57) με 3-0 σετ, 6-3, 6-3 και 6-1.

Πηγή: sport-fm.gr