Το χαρακτηρισμό «σκοτεινή», που απέδωσε ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, Ντέιβιντ Κάμερον, στη διαδικασία ψηφοφορίας για τις διοργανώσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και 2022 απέρριψε ο Σεπ Μπλάτερ.

Ο πρόεδρος της FIFΑ μάλιστα δεν παρέλειψε να κατακρίνει για άλλη μια φορά τις ομάδες της Premier League για το μεγάλο αριθμό ξένων ποδοσφαιριστών που έχουν στα ρόστερ τους.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC Five, ο ισχυρός άνδρας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τόνισε: «Δεν μου αρέσει η λέξη “σκοτεινή” για τη διαδικασία. Δεν ξέρεται ότι περιπτώσεις ψήφων και εκλογών υπάρχει διαφάνεια; Δεν ξέρεις σε παρόμοιες περιπτώσεις ποιος θα κερδίσει στο τέλος.

Αυτοί που έχασαν καταλαβαίνω ότι δεν είναι ευχαριστημένοι. Αν η Αγγλία περνούσε από τον πρώτο γύρο, είμαι σίγουρος ότι θα έπαιρνε περισσότερες ψήφους στον δεύτερο, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι αποκλείστηκε, κάτι ανάλογο που συνέβη και με την Αυστραλία για το 2022».

Για τις ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος υποστήριξε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα την Premier League, έχω πρόβλημα με τους συλλόγους που χρησιμοποιούν, ως επί το πλείστον, παίκτες που δεν είναι γηγενείς. Αυτό είναι καταστροφικό για τις εθνικές ομάδες. Είναι πραγματικός κίνδυνος. Υπάρχουν διευθυντές και ιδιοκτήτες ομάδων, όχι μόνο στην Αγγλία, που διερωτώνται γιατί πρέπει να υπάρχουν εθνικές ομάδες».

Πηγή: sport-fm.gr