Ο Ολυμπιακός με γκολ του Ελ Αραμπί στο 85′ νίκησε με 3-2 εκτός έδρας την Κηφισιά για τη 18η αγωνιστική της Stoiximan Super League, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει παράπονα για τη διαιτησία, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 2-0, είδαν τους νεοφώτιστους να το κάνουν 2-2 αλλά τελικά με γκολ του Μαροκινού φορ πήραν το τρίποντο, γεγονός όμως που δεν τους ηρέμησε αφού ήταν έντονος ο εκνευρισμός για τη διαιτησία. Συγκεκριμένα, όπως λένε στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ, τα παράπονά τους αφορούν στις εξής φάσεις…

Στο 35′ ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον Ρέτσο για αντικανονική χρήση του χεριού αλλά στον Ολυμπιακό λένε ότι δεν ήταν με ριψοκίνδυνο τρόπο. Ένα 10λεπτο μετά, στο 45′, ο διεθνής αμυντικός αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αντικανονική χρήση του χεριού και στους Ερυθρόλευκους θεωρούν ότι δεν υπήρχε λόγος για μια τέτοια απόφαση.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Κηφησιά μείωσε σε 1-2 με μακρινό σουτ και στον Πειραιά υποστηρίζουν ότι φαίνεται να υπάρχει οφσάιντ καθώς πάικτης βρίσκεται στην τροχιά της μπάλας και του τερματοφύλακα, άρα, όπως λένε, θα έπρεπε από το VAR να ζητήσουν από τον διαιτητή να δει τη φάση και να αποφασίσει μόνος του.

Παράπονα υπάρχουν και για την ακύρωση του γκολ που μπήκε στο 53′ με κεφαλιά του Ροντινέι και με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μασούρα, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να λένε ότι θα έπρεπε να δει ο διαιτητής τη φάση και να αποφασίσει μόνος του αν υπήρχε ή όχι ξεκάθαρη επαφή με το χέρι.

Επίσης, στο λιμάνι υποστηρίζουν ότι στο 58ο λεπτό θα έπρεπε να δοθεί φάουλ υπέρ τους για χέρι του Γιάννη Μασούρα.

Επιπλέον, στον Ολυμπιακό αμφισβητούν ότι υπήρχε οφσάιντ στο γκολ του Ελ Αραμπί που ακυρώθηκε, αφού θεωρούν ότι δεν φαίνεται σε ποιο σημείο του σώματος του Μαροκινού φορ τοποθετήθηκε η γραμμή του VAR ώστε να διαπιστωθεί αν όντως ήταν εκτεθειμένος.

Τέλος, υπάρχουν παράπονα και για τη φάση που εξετάστηκε στο VAR για το αν υπήρχε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και τελικά υποδείχθηκε οφσάιντ του Ροντινέι, αφού όπως λένε ο κανονισμός αναφέρει ότι τιμωρείται στις παρακάτω περιπτώσεις…

Με το να εμποδίσει τον αντίπαλο να παίξει ή να είναι ικανός να παίξει την μπάλα, παρεμποδίζοντας ξεκάθαρα το οπτικό πεδίο του αντιπάλου ή μαρκάρει έναν αντίπαλο για την μπάλα ή με το να κάνει μια προφανή ενέργεια η οποία επιδρά ξεκάθαρα στην ικανότητα του αντιπάλου να παίξει την μπάλα ή με το να προσπαθεί ξεκάθαρα να παίξει την μπάλα η οποία είναι κοντά του όταν αυτή η ενέργεια επιδρά στον αντίπαλο ή με το να κάνει μια ενέργεια η οποία επιδρά ξεκάθαρα στην ικανότητα του αντιπάλου του να παίξει την μπάλα.

Κάτι τέτοιο, λένε στον Ολυμπιακό, δεν υπάρχει στην φάση, ο Ροντινέι δεν επηρέασε τον αντίπαλο του στο να παίξει την μπάλα, άρα θεωρούν ότι έπρεπε να σφυρίξει το πέναλτι.