Το ντέρμπι του Άγιαξ με τη Φέγενορντ για την 6η αγωνιστική της Eredivisie διακόπηκε οριστικά λόγω ρίψης φωτοβολίδων και αντικειμένων από τους οπαδούς του λόγω του 0-3 από νωρίς, με την κατάσταση να γίνεται ακόμη χειρότερη στη συνέχεια με τους παίκτες να κλειδώνονται στα αποδυτήρια και τους οπαδούς να σπάνε πόρτες.

Η φετινή σεζόν έχει αρχίσει άσχημα για τον «Αίαντα», ο οποίος είναι ο επόμενος αντίπαλος της ΑΕΚ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι γκρίνιες που υπάρχουν όλο αυτό το διάστημα και η κόντρα του προπονητή και της διοίκησης έχει επηρεάσει την ομάδα, η οποία βρέθηκε να χάνει με 0-3 από τη Φέγενορντ από το πρώτο ημίχρονο.

Αυτή η εξέλιξη είχε ως συνέπεια ο διαιτητής να διακόψει οριστικά το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο λόγω των φωτοβολίδων και των αντικειμένων που πετούσαν στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί του Άγιαξ, οι οποίοι είχαν ως στόχο τους παίκτες. Οι οποίοι παίκτες, όπως μεταδίδουν τα ολλανδικά ΜΜΕ, κλειδώθηκαν στα αποδυτήρια του γηπέδου για να αποφύγουν την οργή του πλήθους.

Μια οργή που οι οπαδοί της ομάδας του Άμστερνταμ την έδειξαν και με το να σπάσουν πόρτες του γηπέδου, με την κατάσταση να είναι πρωτοφανής για τον Άγιαξ.