Η δικαιοσύνη αναμένεται να αποφασίσει για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) με αφορμή την υπόθεση της απόλυση της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα, η οποία δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, και την παρατήρηση που είχε κάνει στον γιο του πρώην πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια εξετάσεων.

Ο Αντώνης Σαμαράς με αγωγή, η οποία συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, στρέφεται κατά των μελών του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση αναφορικά με επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, Μιχ. Κουρουτού, το 2018, για την υπόθεση Μπουλούτα. Η επίμαχη επιστολή ήρθε ως απάντηση σε άρθρο του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Μουρούτη, μετά το θάνατο της Φώφης Μπουλούτα, με το οποίο έστρεφε τα βέλη του στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «άθλια συκοφαντία κατά ενός ανήλικου, προκειμένου να πλήξουν τον πολιτικό τους αντίπαλο».

Η συζήτηση της αγωγής έγινε σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα με τον Αντώνη Σαμαρά να εκπροσωπείται από τους συνηγόρους του οι οποίοι επέλεξαν να μην προτείνουν την εξέταση μάρτυρα. Ωστόσο, η πλευρά του Αντώνη Σαμαρά εστίασε σε προηγούμενη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και σε αναφορά της Φώφης Μπουλούτα σε συνέντευξή της το 2013, σύμφωνα με την οποία η απόλυσή της δεν είχε σχέση με την οικογένεια του παιδιού, αλλά με τη νέα διεύθυνση ήθελε «να δείξει τα διαπιστευτήρια της».

Μοναδικός μάρτυρας που κατέθεσε ήταν ο Αν. Σπυρόπουλος, συγγενής της εκπαιδευτικού, ο οποίος μίλησε για το περιεχόμενο του άρθρου του κ. Μουρούτη που είχε προκαλέσει και την απάντηση του προέδρου της ΟΙΕΛΕ. «Ως οικογένεια το θεωρήσαμε τυμβωρυχία, μας αναστάτωσε. Μιλήσαμε με την Ομοσπονδία για να αντιδράσουμε και έτσι εστάλη η απαντητική επιστολή. Αργότερα ήρθε και ακόμα μία επιστολή από τον κ. Σαμαρά όπου αναγράφονταν οι ίδιοι ψευδείς χαρακτηρισμοί, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να στείλουν εξώδικο για να μην αναφέρεται στο όνομά της» τόνισε ο μάρτυρας.

Στόχος της επιστολή του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, σύμφωνα με το μάρτυρα, ήταν να υπερασπιστεί τη μνήμη της Φώφης Μπουλούτα, η οποία «ουδέποτε χρησιμοποιούσε το όνομα του παιδιού επειδή ήταν ανήλικος και ήθελε να τον προστατεύσει». Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, η αγωγή του κ. Σαμαρά έχει ως στόχο την τιμωρία μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης επειδή στάθηκε στο πλευρό της εκπαιδευτικού.

«Είναι, δε, η πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά που ένα πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, και δη πρώην Πρωθυπουργός, διώκει δικαστικά ένα συνδικάτο, γεγονός που αποκαλύπτει την άποψή του για τον κόσμο της εργασίας και για το συνδικαλιστικό κίνημα εν γένει. Δεν μας προκαλεί έκπληξη η ενέργεια του κ. Σαμαρά. Καταλαβαίνουμε ότι ενοχλείται από την εύλογη προσπάθειά μας να υπερασπιστούμε ακόμη και μετά θάνατον την τιμή της συναδέλφου μας Φώφης Μπουλούτα που «τιμωρήθηκε» με απόλυση, διότι έπραξε το καθήκον της, που ταλαιπωρήθηκε ηθικά, ψυχικά και σωματικά περνώντας έναν πρωτοφανή Γολγοθά, ενώ ήταν βαριά άρρωστη, κάτι που γνώριζαν αυτοί που την εκδίωξαν άδικα από το σχολείο της!», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ.