Το ενδεχόμενο η εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (10/6) σε πάρκινγκ φορτηγών, πίσω από βενζινάδικο στον Ασπρόπυργο, να συνδέεται με τη διπλή μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό, εξετάζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις δράστες που επέβαιναν σε μηχανές, αποβιβάστηκαν, «εγκλώβισαν» μέσα στο πρατήριο έναν φύλακα κι έναν υπάλληλο, τους οποίους ακινητοποίησαν πρώτα υπό την απειλή όπλων. Στη συνέχεια, τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε νταλίκα την οποία ανατίναξαν, ενώ στο σημείο ξέσπασε πυρκαγιά. Συνολικά καταστράφηκαν ολοσχερώς δύο νταλίκες και ακόμα τέσσερα οχήματα.

Ήδη οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν λάβει πρώτες καταθέσεις από τους δύο άντρες που ακινητοποιήθηκαν υπό την απειλή όπλων από τους τέσσερις δράστες, οι οποίοι εξαφανίστηκαν με ταχύτατες κινήσεις πριν φτάσει στο σημείο η Αστυνομία. Στο τόπο της επίθεσης έφτασαν και στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ., αναζητώντας τυχόν υπολείμματα από το μηχανισμό που χρησιμοποίησαν οι βομβιστές.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι κάμερες ασφαλείας, ενώ εξετάζεται σύνδεση της επίθεσης με άτομα του οργανωμένου εγκλήματος. Πιο αναλυτικά, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν τυχόν «σύνδεση» του εμπρησμού στον Ασπρόπυργο με τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό. Και αυτό διότι τα θύματα της δολοφονικής ενέδρας ανήκαν κατά πληροφορίες στο περιβάλλον προσώπου που σχετίζεται με το βενζινάδικο που έγινε στόχος στον Ασπρόπυργο.