Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία που έκανε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, για απόπειρα phising σε υποψήφιο από ΕΠΑΛ με στόχο να πληγούν οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Η Εισαγγελία Βόλου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Όπως επισημαίνει η ΕΡΤ επικαλούμενη την καταγγελία του Σωκράτη Σαβελίδη ο μαθητής δέχτηκε τηλεφώνημα από τη Ρώμη και ένας αυτόματος τηλεφωνητής τον ενημέρωνε ότι το αγόρι καλείται να αλλάξει εξεταστικό κέντρο και να ανοίξει ένα σύνδεσμο που του έχει αποσταλεί στο email του για να δει που δίνει εξετάσεις.

Η μητέρα του μαθητή η οποία ήταν παρούσα στο τηλεφώνημα, κάλεσε αμέσως την Δευτεροβάθμια και μίλησε με τον διευθυντή κ. Σαβελίδη, ο οποίος την επόμενη μέρα ενημέρωσε επίσημα την Αστυνομική Διεύθυνση. Όμως δεν κατατέθηκε μήνυση από καμία πλευρά.

Τόσο ο κ. Σαβελίδης όσο και η οικογένεια του παιδιού αναμένεται να κληθούν ως μάρτυρες έτσι ώστε να καταθέσουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που αφορά παράνομη απόπειρα προμήθειας προς χρήση κωδικών πρόσβασης σε πληροφοριακό σύστημα.

Σε περίπτωση που ο μαθητής έδινε όλα τα στοιχεία που του ζητούσε η πλατφόρμα, ο απατεώνας θα είχε πρόσβαση στο σύστημα των πανελλαδικών και σε όλα τα δεδομένα των υπολογιστών της οικογένειας.