Στον Λαγανά Ζακύνθου και στη Σκάλα Λακωνίας έμεναν οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που συνελήφθησαν από την ΕΥΠ, με τη βοήθεια της Μοσάντ, καθώς σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε εστιατόριο στου Ψυρρή. Το σπίτι στη Ζάκυνθο, όπου έμενε ο ένας τρομοκράτης ήταν σε σχετικά απομονωμένο σημείο, αλλά όχι μακριά από το τουριστικό κέντρο του Λαγανά.

Η επιχείρηση σύλληψης του Πακιστανού στη Ζάκυνθο έγινε αιφνιδιαστικά πριν 4 εβδομάδες, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ήταν 5:30 το πρωί, πριν περίπου ένα μήνα, όταν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, πλαισιωμένοι από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, έσπασαν ξαφνικά την πόρτα του σπιτιού όπου διέμενε ο ένας από τους δύο συλληφθέντες που σχεδίαζαν να αιματοκυλήσουν το κέντρο της Αθήνας χτυπώντας εβραϊκό εστιατόριο.

Υπό άκρα μυστικότητα και μετά αρκετές ημέρες παρακολουθήσεων, οι αστυνομικοί εισέβαλλαν στο σπίτι και συνέλαβαν τον ένα από τους δύο Πακιστανούς, χωρίς αυτός να προλάβει να αντιδράσει.

Σύμφωνα με το imerazante.gr σε αυτό το σπίτι είχε γίνει επιχείρηση σκούπα από την Αστυνομία για ναρκωτικά, καθώς όπως μαρτυρούν κάτοικοι της περιοχής, το σημείο είναι άντρο παράνομων αλλοδαπών.

Όσο για τον δεύτερο Πακιστανό, εκείνος διέμενε σύμφωνα με το patrisnews.gr στη Σκάλα Λακωνίας, ενώ αμφότεροι έκαναν αγροτικές δουλειές.

Το σπίτι στη Ζάκυνθο

Το σπίτι στη Σκάλα Λακωνίας

Πηγή φωτογραφιών: imerazante.gr, ert.gr, patrisnews.gr