Ακόμη και οι πολύπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών «λύγισαν» όταν άκουσαν τον 15χρονο μαθητή από το Ίλιον να τους εξιστορεί τα όσα εφιαλτικά βίωνε τους τελευταίους δύο μήνες από μια παρέα συνομήλικων του.

Το ανήλικο παιδί, που είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, είχε πέσει θύμα βιασμού από τους «φίλους» του, σε ένα παλιό και ερειπωμένο σπίτι. Οι δράστες της αποτρόπαιας πράξης τραβούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα βίντεο και φωτογραφίες, τα οποία στη συνέχεια διακινούσαν σε άλλους ανηλίκους. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι ήταν αυτό που έκανε τον 15χρονο να «σπάσει» και να αποκαλύψει τα όσα βίωνε.

Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, προχωρώντας στη σύλληψη έξι ανηλίκων (σ.σ. όλοι τους παιδιά γεννημένα το 2007 και μαθητές διαφόρων σχολείων στο Ίλιον και στην Πετρούπολη), ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη δύο. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για συμμορία που διέπραξε βιασμό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, νάιλον συσκευασία με 5,12 γραμμάρια κάνναβη, μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση. Φαίνεται, επίσης, να έχει βρεθεί και υλικό με τον 15χρονο, ενώ οι φερόμενοι ως δράστες προανακριτικά μίλησαν για ένα «ιδιότυπο παιχνίδι, στο οποίο συμμετείχαν και οι ίδιοι».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σε ανακριτή ανηλίκων το Σάββατο (24/12), ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας συνεχίζονται.