Περισσότερες από 10 προληπτικές προσαγωγές έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης για την 14η επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα. Τα άτομα που προσήχθησαν μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ.

Τα καλέσματα για συγκεντρώσεις και πορείες ήταν για τις 12:00 και τις 18:00 το απόγευμα στα Προπύλαια και στα Εξάρχεια, στο σημείο που ο 16χρονος έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του πρώην πλέον ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.

Λίγο μετά τις 12:30 έκλεισε το κέντρο της Αθήνας από τους διαδηλωτές ενώ στις 14:30 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου που είχε διακοπεί.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός προβλέπει την ανάπτυξη δεκάδων διμοιριών από αστυνομικούς της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ σε σημεία «κλειδιά», ενώ περίπου 800 αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτικά θα εποπτεύουν και θα ελέγχουν όσους κρίνονται ύποπτοι. Συνολικά θα είναι στον δρόμο 3.500 αστυνομικοί.

Σε ετοιμότητα θα είναι τα υδροβόλα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., οι γνωστοί πλέον «Αίαντες», για να παρέμβουν σε τυχόν εκτεταμένα επεισόδια, ενώ διακριτική αστυνομική επιτήρηση θα υπάρχει γύρω από το ΕΜΠ, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο κ.ά. ιδρύματα.

Ήδη από τις 9:00 το πρωί είναι κλειστός ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο».