Σα δεύτερη μάνα ήταν για τον πατέρα Αντώνιο η κυρία Μαρία από τη Χίο. Η γυναίκα η οποία παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες όσα λέγονται και καταγγέλλονται για τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» το μεσημέρι της Τρίτης (29/11) και αναφέρθηκε κα στη μητέρα του ιερέα.

Η κάμερα της εκπομπής του Star Channel συνάντησε τη γυναίκα έξω από το πατρικό σπίτι του πατρός Αντωνίου.

«Ήταν πέντε παιδιά, καλά παιδιά, εργατικά. Οι γονείς τους ήταν πολύ καλοί. Εγώ ντρέπομαι με αυτά που λένε. Αυτός ο άνθρωπος είναι τόσο καλός. Δεν πιστεύω όλα αυτά που λένε. Έχουν αποδείξεις γι’ αυτά που λένε; Θέλανε να τον βγάλουν για να πάρουν άλλοι τη θέση του στην Κιβωτό» ανέφερε αρχικά η κ. Μαρία.

Τι θυμάται από τον πατέρα Αντώνιο; «Θυμάμαι που δούλευε από μικρό για να μαζέψει τα χρήματα για να πάει να σπουδάσει. Ο πατέρας πουλούσε πλαστικά και γυαλικά. Διάφορα. Είχε μια μηχανή με καρότσα και τη γέμιζε με πράγματα και πήγαινε σε άλλα μέρη. Το ζηλέψανε το παιδί γιατί από αυτό το μικρό σπιτάκι έκανε τη Κιβωτό. Επειδή τους έβαλε τα “γυαλιά”, θέλουν να του πάρουν την “Κιβωτό”…», είπε χαρακτηριστικά η οικογενειακή φίλη.

Η κατάσταση της μητέρας του πατρός Αντωνίου

«Βεβαίως και μίλησα με τη μητέρα του, μου είπε ότι δεν μπορεί να πιστέψει αυτά που λένε για το παιδί της. Τι να πει μια μάνα που ακούει να λένε αυτά τα αίσχη για το παιδί της; Είναι όλα ψέματα. Αυτό θέλω να πω. Είναι κρίμα…» είπε η κυρία Μαρία.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα περιουσιακά στοιχεία που φέρονται να είναι στο όνομα της μητέρας του πατέρα Αντωνίου. «Ποια είναι η πλούσια ζωή που κάνανε; Η μητέρα του παίρνει μια σύνταξη του ΟΓΑ. Πολλές φορές είναι στη Νέα Μονή με το γιο της και την σύνταξή της, την παίρνω εγώ. Είναι 340 ευρώ. Αν αρρωστήσει θα κατέβει ο παπά Διονύσιος από τη Νέα Μονή να την πάρει σε γιατρούς. Την αγαπάνε και την κοιτάνε τα παιδιά της. Αλλά για πλούσια ζωή μη λέτε. Έπρεπε να τη γνωρίσετε πριν χρόνια. Που όλοι είχαν πλυντήριο και εκείνη είχε πέντε παιδιά, και έπλενε στην σκάφη. Έβρεχε και χιόνιζε και εκείνη ήταν απ’ έξω και κουβαλούσε το νερό από το πετρογκάζ. Είναι ντροπή γι’ αυτούς να λένε γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Η κυρά Δέσποινα είναι χάλια πολλές μέρες. Έχει η μάνα του μερίδιο στην Κιβωτό. Τι θέλει εδώ η γυναίκα; Δεν μπορούσε ο γιος της να της πάρει ένα διαμέρισμα να τη βάλει μέσα, που ζει εδώ και κρυώνει; Νομίζετε ότι αυτό είναι σπίτι; Να το πείτε καλύτερα κοτέτσι. Τρέχουν τα νερά και η γυναίκα κρυώνει και τρέμει εκεί μέσα».

«Τι φοβούνται και δεν δείχουν το πρόσωπό τους;»

Άλλη γειτόνισσα της οικογένειας, η οποία μένει σε κοντινό σπίτι από το πατρικό του πατρός Αντωνίου από το 1963 μίλησε στην κάμερα της εκπομπής και ανέφερε: «Τον ξέρω από τη μέρα που γεννήθηκε. Ένα τέτοιο άτομο αποκλείεται. Γιατί δεν πήγαν να κοιτάνε τα παιδιά τον καιρό που ήταν στο δρόμο; Για μας είναι αδιανόητο. Δεν θα τα πιστέψουμε ποτέ και είναι ντροπή. Και αυτοί που βγαίνουν στα κανάλια και μιλάνε, να γυρίσουν να δούμε τα πρόσωπά τους. Δεν θέλουμε εμείς να βλέπουμε την πλάτη τους. Τι φοβούνται; Τον πάτερ Αντώνιο; Είναι μια καλή οικογένεια. Αξιοπρεπέστατη».