Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 27χρονου Πακιστανού, ο οποίος θεωρείται ο «νούμερο 1» ύποπτος για τη δολοφονία της 35χρονης Ιωάννας από τη Λάρισα, έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. στο σύνολο της επικράτειας.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο 27χρονος επιχείρησε να διαφύγει λίγο μετά τη δολοφονία της Ιωάννας, όταν εντοπίστηκε μαζί με γκρουπ άλλων μεταναστών να επιχειρούν να περάσουν στα εδάφη της Βορείου Μακεδονίας.

Στον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι λόγω περιοριστικών όρων που ισχύουν στην περίπτωση του δεν μπορούσε να βγει εκτός Ελλάδος και τον γύρισαν πίσω. Κανείς, βέβαια, τότε δεν μπορούσε να φανταστεί το άγριο φονικό στη Λάρισα με θύμα την 35χρονη γυναίκα και βασικό ύποπτο τον ίδιο.

Τα σοκαριστικά ευρήματα του ιατροδικαστή

Ο ιατροδικαστής Λάρισας, Χρήστος Κραβαρίτης, που εξέτασε μακροσκοπικά τη σορό της Ιωάννας διαπίστωσε ότι έφερε τραύμα στο κεφάλι, με τον θάνατο της να είναι σχεδόν ακαριαίος.

Πιο αναλυτικά, η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για «εμπιεσματικό κάταγμα δεξιά κροταφοβρεγματικά της κεφαλής μετ’ αποκαλύψεως του εγκεφαλικού παρεγχύματος, το δε τραύμα ήταν συμβατό με πρόκληση από θλών και αμβλύ όργανο».

Οι Αρχές έχουν ενδείξεις ότι το εργαλείο της δολοφονίας ήταν ένα σφυρί, με την 35χρονη να δέχεται με ιδιαίτερη ορμή το θανατηφόρο πλήγμα.

Σύμφωνα με τον κ. Κραβαρίτη ο θάνατος επήλθε πριν από περίπου μία εβδομάδα, με τη σορό της γυναίκας να είναι ήδη σε κατάσταση σήψης. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται ο 27χρονος Πακιστανός – εάν και εφόσον τη σκότωσε αυτός – να έχει διαφύγει από τη χώρα, μετά την αποτυχημένη απόπειρα να περάσει στη Βόρεια Μακεδονία.