Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές στο Ηράκλειο, ο 67χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε 43χρονο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στην περιοχή των Μαλάδων.

Ο 67χρονος Ηρακλειώτης, που διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επανέλαβε και στην απολογία του, τους ισχυρισμούς πως εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα, στην προσπάθεια του να εκφοβίσει τον 43χρονο καθώς φοβήθηκε ότι θα του επιτεθεί.

Να σημειωθεί ότι από την πλευρά του κατηγορούμενου έγινε και πάλι λόγος για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, επισημάνθηκε μάλιστα ότι την Δευτέρα χρειάστηκε να γίνει επείγουσα μεταγωγή του από τα κρατητήρια στο νοσοκομείο, λόγω αυτών των προβλημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το Cretalive, σύμφωνα και με όσα ανέφεραν στους αστυνομικούς αυτόπτες μάρτυρες του αιματηρού επεισοδίου, ο 43χρονος αποχωρούσε από την αγροικία του όταν ο 67χρονος, ο οποίος διατηρεί στην ίδια περιοχή αποθήκη, φέρεται να του έκλεισε το δρόμο με το επιβατηγό αυτοκίνητο.

Ο οδηγός υποχρεώθηκε να κατέβει από το όχημα του και τότε ο κατηγορούμενος τον πυροβόλησε δύο φορές, από απόσταση περίπου πέντε μέτρων.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών ήταν αρκετά τεταμένες και υπήρχαν προστριβές λόγω κυρίως αστικών διαφορών.