Μια Βρετανίδα τουρίστρια, 24ων ετών, κατήγγειλε το πρωί του Σαββάτου στην αστυνομία στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας ότι τα ξημερώματα ένας 26χρονος τη βίασε χρησιμοποιώντας σωματική βία μετά από διασκέδαση σε μπαρ στην παραλία.

Ο νεαρός συνελήφθη, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαίρης Τζώρα στο κεντρικό δελτίο του Star (22/8) οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να εξεταστεί από ιατροδικαστή η 24χρονη τουρίστρια. Η εξέταση έγινε στην Πάτρα, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για βιασμό ο νεαρός οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας (22/8) στην εισαγγελία της Λευκάδας, και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής,

Στο Star μίλησε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου νεαρού κ. Μασούρας, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε κανένα αποδεικτικό μέσο, το οποίο να στηρίζει την κατηγορία. Αυτή διαμορφώθηκε αποκλειστικά με βάση την κατάθεση της μηνύτριας, η οποία διαψεύστηκε από πολλά και αντικειμενικά αποδεικτικά στοιχεία».