Η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται να μην έδωσε επαρκείς εξηγήσεις σε μια από τις ερωτήσεις της ανακρίτριας κατά την απολογία της μετά τη σύλληψή της για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με το Star, η 33χρονη μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, δεν έδωσε εξηγήσεις για τον λόγο που το οξύμετρο της Τζωρτζίνας δεν χτύπησε, όταν το κορίτσι εκδήλωσε το θανατηφόρο επεισόδιο.

Συγκεκριμένα, η ανακρίτρια τη ρώτησε πώς εξηγεί ότι δεν ακούστηκε ο ήχος του οξύμετρου στη στάση των νοσηλευτών και εκείνη έδωσε την ακόλουθη απάντηση: «Αυτό που έχω να πω ότι το οξύμετρο αυτό είναι απλό οξύμετρο και ακούγεται μόνο στον θάλαμο και δεν υπάρχει μετάδοση του ήχου στη στάση νοσηλευτών. Όσο ήμουν εγώ στο δωμάτιο δεν άκουσα τον ήχο του οξύμετρου. Άλλωστε δεν είχαν πέσει ακόμα πολύ οι σφίξεις του παιδιού. Από εκεί και μετά δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε, όταν γιατροί και νοσηλευτές μπήκαν στο δωμάτιο. Αυτό το αναφέρω με την έννοια ότι ήταν μια στιγμής έντασης και βέβαια δεν πιστεύω ότι έγινε κάτι με δόλο».

Τι ανέφερε το διαβιβαστικό της αστυνομίας για το οξύμετρο

Υπενθυμίζεται ότι στο διαβιβαστικό της αστυνομίας επισημαίνεται ότι, «κατά την είσοδό τους στον θάλαμο είδαν ότι το παιδί είχε στροφή κεφαλής στα αριστερά, περί στοματική κυάνωση και ήταν απνοϊκό με βραδυκαρδία, ενώ τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο στο παιδί δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που ακούγεται σε περίπτωση που το οξυγόνο και οι σφίξεις πέσουν κάτω από το καθορισμένο όριο».