Με ψυχραιμία και με τεράστιο μεγαλείο ψυχής συνεχίζει ο πατέρας του Άλκη, Άρης Καμπανός να αντιμετωπίζει το θέμα της δολοφονίας του παιδιού του, παρά τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από το θέμα αλλά και τις πολλές διαρροές μέσα από video και φωτογραφίες που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του έχουν επιλέξει να κρατήσουν μια στάση πάνω από το δικό τους ανείπωτο προσωπικό πόνο, μια στάση που εν τέλει θα αναδείξει και θα λύσει το τεράστιο πια πρόβλημα της οπαδικής βίας στην Ελλάδα.

Βαθιά συντετριμμένος ο ίδιος δηλώνει στο Newsbeast τo εξής: «Δεν θέλω να έχω καμία επαφή με τις ειδήσεις. Ο, τι πληροφορίες παίρνω, τις παίρνω από το συγγενικό μου περιβάλλον. Δεν θέλω να τα βλέπω».

Ο ίδιος μας εξήγησε και γιατί έχει επιλέξει αυτή τη στάση, της αποχής από τη θέαση των γεγονότων. Όπως λέει: «Ήθελα εξ’ αρχής να στείλω ένα μήνυμα και συνεχίζω να θέλω να κρατήσω μια στάση που να υποδηλώνει αυτό το σύνθημα ενότητας για το οποίο μίλησα από την πρώτη στιγμή. Όχι άλλα συνθήματα διαχωρισμού. Πιθανόν λοιπόν, ίσως, αν δω κάποιες σκηνές, ο, τιδήποτε με συγκλονίσει και με ταράξει, αυτό τότε να μεταβάλλει κάτι από τον ψυχισμό μου. Με τις εξελίξεις ασχολείται ο δικηγόρος μας. Ελπίζω μόνο η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

«Θέλουμε να υπάρξει κάθαρση»

Να σημειωθεί εδώ πως γονείς του Άλκη έστειλαν από την πρώτη στιγμή που μίλησαν δημόσια το δικό τους μήνυμα ενότητας τονίζοντας ότι θέλουν αυτό το τραγικό γεγονός να είναι το τελευταίο και να μην επαναληφθούν τέτοια δυσάρεστα περιστατικά. Όπως είπε ο πατέρας του Άλκη, Άρης Καμπανός σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη:

«Βγήκα να δώσω ένα μήνυμα για όλη την Ελλάδα. Το άσχημο αυτό γεγονός θα το δούνε στα δικαστήρια, εκεί θα δοθεί η λύση. Θέλουμε να δούμε μια κάθαρση από αυτά τα άσχημα γεγονότα που γίνονται τα τελευταία χρόνια. Θέλω να κάνω έκκληση για κάποιους που θέλουν να εκδηλώσουν την συμπαράστασή τους έξω από τα δικαστήρια και φώναζαν εναντίον των υπόπτων. Πρέπει να φερθούμε πολιτισμένα, σκεπτόμενα, όχι να βγαίνουμε και να φωνάζουμε, να αφήσουμε τη δικαιοσύνη και την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

Για αυτή την πολυπόθητη από την κοινωνία ενότητα, σε μια άλλη τηλεοπτική του συνέντευξη ο κος Καμπανός είπε και τα εξής για τον φιλικό αγώνα που πρότεινε στη μνήμη του γιου του: «Το πρότεινα γιατί αισθανόμουν και Άρης και ΠΑΟΚ. Βλέπαμε Άρης-ΠΑΟΚ με τον μπατζανάκη μου. Οι μισοί μου συγγενείς είναι ΠΑΟΚ. Κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη, αγαπώ την πόλη και είμαι και Άρης και ΠΑΟΚ, είμαι φίλαθλος. Με τον Άλκη είδα μόνο δύο αγώνες, λόγω της φύσης της δουλειάς μου. Περισσότερο από την τηλεόραση. Εξαιτίας του οπαδισμού χάνονται ζωές. Το πρόβλημα δεν είναι ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, είναι τα άτομα. Ας μη πάει άδικα η θυσία του γιου μου. Να αποτελέσει γεγονός ένωσης και όχι εμφυλίου. Το φιλικό να αποτελέσει μια αρχή».

Ο ίδιος έχει μιλήσει και με τα πιο τρυφερά λόγια για το παιδί του. «Ο Άλκης ήταν παιδί που δεν μάλωνε. Όταν θύμωνα προσπαθούσε να με συνεφέρει. Δε θέλω να μιλάω για τον Άλκη. Ρωτήστε τις παρέες του, τον κόσμο. Ό,τι είχα να πω για τον Άλκη και για εμάς, το είπα».