Πέντε υπήκοοι Συρίας, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών, συνελήφθησαν στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές, οι συλληφθέντες επιχείρησαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο από τη χώρα συνολικά 20 ομοεθνών τους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Συγκεκριμένα, 28χρονος που ήταν ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής συνελήφθη στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, μαζί με τον 25χρονο συνεργό του, την ώρα που επιβίβασαν σε αυτοκίνητο τύπου VAN, 20 αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας, μεταξύ των οποίων και πέντε ανήλικοι, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταφορά τους στο εξωτερικό.

Αμέσως μετά τη σύλληψη τους, όπως γράφει το ΑΜΠΕ, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης. Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι μετανάστες κατέβαλαν χρηματικό ποσό 2.000 – 2.500 ευρώ ο καθένας, σε δύο άτομα (έναν 50χρονο και έναν 25χρονο), οι οποίοι λειτουργούσαν ως εγγυητές των χρημάτων και θα τα διαμοίραζαν στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, όταν ολοκληρωνόταν η μεταφορά των αλλοδαπών στο εξωτερικό.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην περιοχή της Αθήνας, του οποίου υπεύθυνος είναι ο 50χρονος συλληφθείς, βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα.

Από τους συλληφθέντες κατασχέθηκαν συνολικά 12.170 ευρώ που είχαν εισπράξει για την παράνομη διακίνηση των μεταναστών και πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και εισιτήρια.

TAGS