Στη σύλληψη ενός 50χρονου και του 24χρονου γιου του -κατηγορούμενων για εκβίαση- προχώρησαν αστυνομικοί στο Κιλκίς.

Προηγήθηκε καταγγελία ιδιοκτήτη κρεπερί σύμφωνα με τον οποίο, ο 24χρονος, πρώην εργαζόμενός του, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία απαίτησε εκβιαστικά το ποσό των 3.000 ευρώ, ως αντίτιμο για ένσημα που δεν του κατέβαλε. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως καταγγέλθηκε, ο νεαρός θα προχωρούσε σε καταγγελία σε βάρος του πρώην εργοδότη του για ανασφάλιστη εργασία.

Μετά την καταγγελία στήθηκε επιχείρηση από την Ασφάλεια Κιλκίς. Σε προκαθορισμένο ραντεβού, που έγινε χθες το μεσημέρι, εμφανίστηκε ο 24χρονος μαζί με τον πατέρα του και παρέλαβε από τον 43χρονο καταγγέλλοντα το ποσό που απαιτούσε σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Την ώρα εκείνη έγινε η σύλληψη των δύο ανδρών, οι οποίοι οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Στο μεταξύ, η Ασφάλεια Έδεσσας εξιχνίασε ένοπλη ληστεία που έγινε προχθές σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Έδεσσα. Ως δράστης κατηγορείται ένας 46χρονος, σεσημασμένος για ληστείες και κλοπές, ο οποίος συνελήφθη και οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 46χρονος κατηγορείται ότι, με την απειλή όπλου, ακινητοποίησε τον 78χρονο πατέρα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης και αφαίρεσε 500 ευρώ.